Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak na první sex

    3.2.2011, Tereza Menclová

    Sex je v soudobé společnosti hojně probíraným tématem, o této problematice se hovoří velmi otevřeně. I když je osvěta v této oblasti na vysoké úrovni a provádí se neustále nové a nové výzkumy, stále neexistují univerzální návody na to, jak správně zahájit pohlavní život.

    Prvnímu sexu zpravidla předchází mnoho obav a pochybností, člověku se honí hlavou spousta nejrůznějších otázek. Jak poznám, že dotyčný je ten pravý? Jak docílit toho, aby to pro oba bylo stejně příjemné?

    Člověku znatelně pomůže, když se zbaví zbytečné nervozity a přestane hledat zaručené návody, jak dosáhnout kýženého uspokojení. První pohlavní styk by měl být především spontánní záležitostí a okamžikem, kdy si milenci užívají společných intimních chvil. Případné trapnější situace zapříčiněné nezkušeností je nutné brát s nadhledem a humorem. I přesto, že vše nevyjde podle plánu, může být naše „poprvé“ zážitkem a zajímavou vzpomínkou na celý život.

    Stanovit optimální čas k prvnímu milování je téměř nemožné. Sexuální prožívání a touha je u každého člověka dost odlišná. Mnozí začínají s pohlavním životem poměrně brzy, jiní zase čekají na správný okamžik do vyššího věku. Načasování není podstatné, důležité jsou především naše pocity. Sami nejlépe musíme vědět, jestli jsme dostatečně připraveni a jestli na nás partner nevyvíjí nátlak. Obava z možné ztráty drahé polovičky, pokud bychom nepřistoupili na pohlavní styk, je poměrně častým jevem. Pak už se však nejedná o spontánní záležitost, ale spíše o jakousi partnerskou povinnost. Přílišný tlak na zdrženlivějšího partnera může celý akt, a dokonce i samotný vztah, pokazit.

    Důležitou roli v intimním životě hraje také vzájemná otevřenost a důvěra. Milenci by se neměli stydět hovořit o tom, co je vzrušuje, jak se jim to líbí a co by raději vynechali. Vzájemně si to usnadní a mohou tak předejít možným rozpačitým situacím a vyhnout se mnohdy zoufalému pátrání po tom, jak partnera dostatečně uspokojit.

    Existuje propastný rozdíl mezi sexuálním prožíváním muže a ženy. Muži dosáhnou fyzického uspokojení ve většině případů, první sex není výjimkou. Navíc bývají uvolněnější a spokojenější. Ženám v dosažení vyvrcholení často brání úzkost, pocit trapnosti a nejistoty, proto je jejich psychický stav velmi důležitým faktorem. Pokud se orgasmus při prvním sexu nedostaví, nejedná se o žádnou tragédii. Oba partneři teprve poznávají své potřeby a potřeby toho druhého. Budování spokojeného a harmonického sexuálního života zpravidla vyžaduje dokonalé souznění milenců a dostatek času.

    První sex představuje určitý zlom v prožívání každého člověka. Sexuální aktivita, významně ovlivňující naše chování a touhy, se stává podstatnou součástí našeho života. Jak jsem již uvedla, neexistuje žádná osvědčená rada, jak dovést první pohlavní styk do správného konce.  Mohu jen doporučit, abyste byli k partnerovi upřímní, zapudili nepříjemné obavy a podporovali své i partnerovo sebevědomí. První sex není žádný zápas ani závod. Je to naprosto přirozená záležitost, kterou bychom si měli s milovaným člověkem vychutnat. Bez zbytečných výčitek a nepříjemností.

    Přečtěte si také: