Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Kam až sahá vaše soukromí?

    8.1.2011, Veronika Vycpálková

    Soukromí je něco, čeho se nikdo z nás nechce vzdát. Nezáleží na tom, v jaké míře, ale každý si chce nějaké to soukromí zachovat.

    Přesto má téměř každý z nás neustálou potřebu se zavazovat k nějakému svazku. A vztah sám o sobě je něco jako částečná ztráta soukromí. Předpokládá se, že se svým protějškem budete probírat věci, které jiným lidem neříkáte, a tak před ním budete pomalu otevírat svá tajemství. Představíme-li si soukromí jako nějaký pomyslný prostor, tak v momentě, kdy jste ve vztahu, tento prostor se svým partnerem víceméně dobrovolně zmenšujete, vpouštíte svůj protějšek čím dál hlouběji.

    Jak velká část soukromí se ztratí v nenávratnu v případě, že s někým jste?

    To nezáleží jen na vás. Můžete mít sice nějakou představu, ale výsledek bude pravděpodobně průnik vašeho přání s přáním vašeho protějšku.

    Je těžké navzájem respektovat hranice svého soukromí?

    Člověk je od přírody tvor zvědavý. Někdo víc a někdo míň. Někdy se sejdou dva lidé, kteří jsou oba stejného názoru, a to takového, že partneři by před sebou neměli mít žádná tajemství. V tomto případě jen těžko narušíte soukromí partnera klasickými prohřešky, jako je prohlížení mobilního telefonu či počítače.

    Další možností je ale druhý „extrém“, kde je toto považováno za zradu a setká se to s obrovskou nelibostí.

    Mnoho párů se potýká s nedůvěrou, podezíravostí, ať už bezdůvodně, nebo na základě něčeho, co už se v minulosti událo.

    Není radno zapomenout na moudrou větu: „Kdo se moc ptá, moc se dozví“, neboť právě ta výborně charakterizuje situaci, do které se mnoho zvědavých jedinců dostane po svém pátrání.

    Jestliže cíleně hledáte, pak pravděpodobně z nějakého důvodu. Nejspíše očekáváte, že něco najdete a proto obvykle něco najdete, i když to tam ve skutečnosti není. V tom momentě se stanete mistrem v překrucování a předvedete explozivní show například kvůli nalezenému číslu v kapse u kalhot, u kterého je napsáno ženské jméno a z kterého se později vyklube číslo na opěvovanou ortopedku, nebo paní úřednici z pracovního úřadu.

    Jestliže partnera z něčeho podezíráte, tohle rozhodně není nejdůstojnější cesta, jak se dozvědět pravdu. Zkuste komunikovat a popsat, co cítíte, mnohé usoudíte z reakcí. Má-li pochopení, vše je pravděpodobně v pořádku, ale jestliže se vzteká, buď máte tu čest s cholerikem, nebo je zklamaný z toho, že není tak geniálně neprůhledný, jak se domníval.

    Přečtěte si také: