Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vybudujte si firmu svých snů

    4.9.2012, Markéta Vocetková

    Každá firma potřebuje teambuildimg, posilování vztahů a meetingy... Uskutečněte takový i vy...

    Když se v mládí rozhodujeme co si počít s životem,  rozhodujeme se mezi množstvím přijatelných alternativ. Jít do zaměstnání, které nám dá potřebnou praxi či studovat dál? Hledat místo, které je dobře placené, avšak nebaví nás či se rozhodnout pro místo svých snů za cenu nízkého až mizivého platu? Rozhodování není lehké a v mnohých případech rozhoduje spíše náš žebříček hodnot než cokoliv jiného…

    Spojit zábavnou práci s výdělkem

    Řešením je kompromis, který chce značné odhodlání a velké množství práce. Je jím start vlastního podnikání. Podnikat můžete v čemkoli. Nejdůležitější ze všeho je mít nápad. Myšlenka je nejcennější část podnikání.  Najděte nový produkt či službu a rozjeďte podnikání naplno. Odvaha je první krok. V začátcích na to asi budete sami, pomáhat vám mohou přátelé a rodina. Největší zodpovědnost však bude na vás.

    Jakmile se vaše podnikání rozjede, bude na čase přijmout zaměstnance. Firma se bude rozrůstat a z vás se stane z živnostníka podnikatel. Krásný pocit, že? Být zaměstnavatel , nikoli zaměstnanec. Aby však firma fungovala jak má, je potřeba teambuilding, neboli budování týmu. K tomu jsou však potřeba prostory, obzvlášť u firem, které sídlí pouze v malé kanceláři či se specializují na podnikání přes internet a kancelář u nich ani není potřeba. Firemní akce by se měly stát pravidlem. Posilují kolektiv i vztahy mezi zaměstnanci. Na to by neměl ani nejlepší šéf zapomínat.

    Na firemní akce je vhodné objednat catering, tedy patřičné občerstvení.  Obvykle probíhají formou švédských stolů či koktejlových stolů s občerstvením, kde si každý dá, na co má zrovna chuť. Je to i dobrý tah pro rozproudění konverzace mezi účastníky.

    Na firemních akcích můžete dělat prezentace nových nápadů a firemních postupů, ptát se na názory zaměstnanců a celkově posilovat vztahy v kolektivu. Na co ještě čekáte? Uspořádejte pořádnou akci, na kterou celá firma jen tak nezapomene…

    Přečtěte si také: