Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Medová masáž

    9.5.2010, Tomas Huček

    Trendem moderní společnosti se stalo mnoho různých detoxikačních kúr. Jednou z nich je takzvaná medová masáž. Do povědomí společnosti se dostala díky svému názvu, avšak jen málokdo skutečně ví, k čemu je tato masáž určena a jak ovlivňuje organismus. Detoxikační masáže jsou cíleny proti nemocem, chronickým chorobám a podporují zvládání stresu. Je to výborný prostředek pro jarní očistnou kúru.

    Během medové masáže dochází k odstraňování toxinů z hloubi těla. Odtud jsou vytaženy na povrch kůže a absorbovány silou medu. Med dokáže redukovat množství usazenin a jedů, které se do těla dostanou z prostředí, potravin a léků. Při medové masáži působí síla včelího medu na organismus pomocí reflexních zón zad, upravuje činnost orgánů a navozuje optimální stav organismu.

    Bohužel naše moderní společnost přispívá k propukání mnoha civilizačních chorob a hroucení organismu. Do těla se neustále dostávají toxiny, které stojí za stárnutím, špatnou funkcí orgánů nebo alergiemi. Vylučovací cesty pomocí moči a potu již nejsou schopné zcela odstraňovat toxiny, takže dochází k jejich ukládání v tucích nebo poblíž důležitých orgánů. Vše se pak projevuje chronickou rýmou, sennou rýmou, astmatem, revmatismem, průjmy, zácpami, kožními problémy, svalovými křečemi, puchýři nebo akné.

    Medová masáž je terapie, kterou poskytuje mnoho masážních salonů. Jde asi o hodinovou proceduru, během které se z včelího medu vytvoří bílá kašovitá hmota, jež je plná jedů a toxinů. Doporučuje se aplikovat tento typ masáže asi jedenkrát za deset dní, a to nejlépe třikrát. Je zapotřebí upozornit, že se jedná o velký zásah do organismu, takže nejsou vyloučeny vedlejší účinky. Po první masáži se vám může objevit vyrážka nebo něco podobného. Důležité je, že tato léčebná kúra funguje, a vydrží-li jedinec proceduru, pak se mu zlepší jeho život. Mnoho lidí se shoduje, že se jim výrazně zkvalitnil spánek, činnost zažívacího ústrojí a zmizela rýma. Medovou masáž by tedy měl zkusit každý, kdo má chronické problémy se svým tělem.

    Přečtěte si také: