Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Hodinky: praktický doplněk každé ženy

    24.2.2012, Lucie Kubátová

    Časy, kdy byly dámské hodinky degradovány na pouhého praktického pomocníka, jsou naštěstí dávno za námi. Trend několika posledních let mluví jasně – hodinky už zdaleka neplní jen funkci ryze účelovou, ale i estetickou. Samozřejmě, že jejich užitečnost je na prvním místě, ale na druhou stranu, proč si nepořídit takové, díky kterým budete perfektně stíhat svůj běžný program, a zároveň budou klenotem, který bude obdivovat nejedna z vašich kolegyň?

    Výběr těch správných hodinek není jednoduchou záležitostí, a proto si na něj dopřejte dostatek času. Inspirací vám mohou být jak obchody kamenné, ve kterých zjistíte, že vyzkoušet si různé typy takříkajíc na vlastní kůži není vůbec na škodu, tak krámky internetové, které představují nevyčerpatelný zdroj, s jehož pomocí objevíte ve světě hodinek možnosti, o nichž se vám dosud nesnilo.

    Důležité je uvědomit si, pro jakou příležitost si hodinky pořizujete, a především, jaká jste. Praktikujete-li třikrát týdně adrenalinové sporty a každý druhý den chodíte plavat, hodinky imitující design náramku s přívěšky květin, lístečků a srdíček, z nichž jedno představuje drobný ciferník, pro vás nejspíš nebudou ty pravé. A naopak, masivní gumový pásek v barvě neonu na ruce ředitelky banky příliš lichotivě vypadat nebude. Ideální je kompromis. Podřiďte svůj výběr denním potřebám, ale nerezignujte na svůj osobitý styl.

    Až se budete rozhodovat mezi řemínky, mějte na paměti, že hnědý kožený je sice klasika, ale není to zdaleka jediná možnost. Vybírat můžete například mezi ocelovým, silikonovým, textilním, kovovým či plastovým. Dobře vypadají metalické odstíny, svůj módní comeback slaví ale i řemínky zlaté, či jejich lacinější pozlacená varianta.

    Dobře si promyslete volbu ciferníku. Nabízí se vám klasický analogový, anebo digitální, jste-li nerozhodná, můžete mít kombinaci obojího. Byť mají ženy obecně sklon upřednostňovat styl a krásu nad praktičností věcí, které kupují, v tomto případě udělejte malý ústupek. Hodinky pro vás musejí být především přehledné, pokud z nich nevyčtete čas, postrádají smyslu.

    Přečtěte si také: