Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Předsudky stranou, i piercing je módní doplněk!

    21.2.2012, Markéta Vocetková

    Člověk je tvor vynalézavý a vždy se chce něčím odlišovat. Tato odlišnost může být individuálním rozhodnutím, avšak z historie známe mnoho příkladů, kdy se podle odlišností – druhu oblečení nebo množství ozdob, poznal příslušník určité kasty neboli společenské třídy.

    Je známé, že tetování kůže či její propichování má historii dlouhou jako lidstvo samo. V Africe je počet kreseb na těle a množství náušnic známkou důležitosti a váženosti člověka. Starší generace mají s tetováním a piercingem – propichováním kůže, spjaté zločince, které takto „zkrášlili“ ve vězení.  Je to ovšem jen předsudek. Žijeme ve 21. století a piercing do obočí či kamínek v nose se opravdu nedá počítat za známku kriminality. Zdobné kamínky se staly naším doplňkem, symbolem jisté nezávislosti a snahy zvýraznit svou osobnost.

    Piercing může být umístěn, stejně jako tetování, kdekoli na těle. Výjimku netvoří ani intimní partie, jak dámské, tak pánské. Nejčastěji se však setkáme s piercingem do nosu, pupíku či obočí. Oblíbený je také piercing do jazyka. Tyto typy jsou výsadou spíše mladších generací, ovšem ve světě můžeme nalézt spoustu příznivců piercingu i se starším datem narození.

    Jak si takový piercing pořídit? Rozhodně ne vlastní rukou. Míst, kde si můžete nechat ozdobit tělo, je hned několik. Existují specializované piercingové salony, kde vám piercing aplikují. Jsou sterilní a práci provádí vyškolený odborník, nemusíte se tedy bát infekce. Dalšími osobami mohou být váš lékař nebo akupunkturista. Ten je navíc obeznámen s citlivými nervovými zakončeními člověka, nezapíchne vám tedy jehlu někam, kde uzná, že to není pro tělo vhodné. Vyhnete se zdravotním problémům, což stojí za úvahu. Hojí se, podle místa vpichu, 2 – 4 týdny.

    Ozdob je na výběr nespočet druhů, stejně jako náušnic či prstýnků. Nejčastěji se vyrábí z chirurgické oceli či stříbra. Vybere si opravdu i ten nejnáročnější zákazník. A jakou ozdobu si pro letošní sezonu vyberete vy?

    Přečtěte si také: