Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Novodobý studentský zázrak - parfémy, které napomáhají soustředění

    18.9.2011, Veronika Vycpálková

    Některým již škola začala a mnoha dalším v brzké době začne. Pro většinu studentů nijak šťastné období. Vidina hmotných skript plných nestravitelných informací a hodiny povinných přednášek v lavicích. Obzvláště pro vysokoškoláky může být adaptace dost náročná. Letní zkouškové období, které je obvykle dominantou měsíce května, je opravdu vzdálené dobám, kdy studenti naposledy v rukách třímali učebnice. Po půl roce víceméně nicnedělání je soustředěnost luxus, kterého se nedostává většině studentů.

    Je mnoho způsobů, jak zvýšit soustředěnost. Hořké kapky, nepoživatelné směsi čajů a další, to není něco, co by člověka motivovalo. Spíše to stimuluje vzrůstající pocit utrpení. Mnohem lákavější je udělat si radost a ještě z toho mnohé užitečné vytěžit.

    Parfémy, které napomáhají soustředění

    Zkuste svou mysl podpořit za pomoci čichových buněk, které jsou velmi vnímavé. Mnoho esencí pro vás může být atraktivní díky schopnosti napomáhat lepšímu soustředění, koncentraci anebo paměti. Uděláte si tedy radost krásnou vůní, s níž se budete cítit příjemně a uvolněně a navíc vám její složky napomohou lepšímu soustředění.

    Jak najít ten správný parfém?

    Možná jediné, co víte o vašem nastávajícím parfému je to, že chcete, aby obsahoval složky, které vám pomohou se soustředit. To je ale příliš málo. Parfém působící blahodárně na vaši mysl vám musí také vonět, jinak vás bude spolehlivě rozptylovat. Jestliže ještě nemáte svou vůni, s jejím výběrem vám jistě pomůže pár praktických rad. Rozhodně zvolte prodejnu, kde je bohatší výběr a příjemná a vzdělaná obsluha. S mnohým vám poradí a výběr v obrovském množství parfémů, které nabízí český trh, pro vás nebude tak svízelný. Jestli ale dáváte přednost možnosti sama si to v klidu očichat a vybírat podle vlastního uvážení, zvolte prodejnu, kde vás nikdo nebude obtěžovat. Anebo stačí odmítnout pomoc personálu v parfumerii. Při výběru vaší vůně rozhodně nespěchejte. Mohla byste být velice rozčarována. Některé vůně vás mohou oslnit na první přičichnutí. Vůně se ale do jisté míry mění. A to zejména v závislosti na tom, jak dlouho ji máte nanesenou. Po nějaké době se vůně může změnit v něco - pro vás - naprosto nesnesitelného. Vámi vybranou vůni si můžete na papírovém proužku odnést a po několika hodinách zjistit, zdali vám stále vyhovuje. Ještě přesnějšího výsledku dosáhnete nanesením na kůži.

    Parfémy levně koupíte zejména přes internetové obchody. To ale bohužel není způsob, jak svou vůni vybírat. Některé společnosti, které nemají kamenné obchody, nabízí katalogy, kde otíráním můžete zjistit, jak parfém voní. Nemusí to být vždy ale stoprocentní. Záleží jen na vás, kolik času hodláte výběru věnovat.

    Přečtěte si také: