Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Sveďte ho novou vůní!

    18.5.2011, Radka Kapuciánová

    Jaro je počátkem všeho – nového života, probouzení se, nastartování, pohybu. Na jaře měníme svůj šatník, mnozí z nás (a to hlavně ženy) si dává nová předsevzetí, zkouší nové diety, mění stravovací zvyky, více sportuje. Zkoušely jste však již změnit i svou vůni?

    Každá z nás má jistě své oblíbené parfémy – minimálně jeden sportovní, denní, a pak jeden k večerním příležitostem. Napadlo vás ovšem přizpůsobit svou vůni i ročnímu období? Každé je jinak charakteristické; k létu se hodí kupříkladu květiny, na podzim si vyberte některou z „hřejivých“ vůní, aby na vás nepřišel s koncem slunečných dní smutek ani deprese, v zimě si můžete dopřát klidně i „těžší“ vůni. K jaru ovšem patří charakteristické vůně ovoce, květin, svěžesti a v neposlední řadě ženskosti a smyslnosti. Vedle toho všeho sem pak samozřejmě patří i plodnost (však tu máme jaro), proto nezapomínejme na účinky afrodiziak.

    Opět tu máme máj, lásky čas, a to je jistě ta nejlepší doba pro zkoušku nového parfému. Že si neumíte nebo nechcete vybrat novou vůni? Pak vezměte na nákupy svého partnera. Obecně sice platí, že muži nakupování nemají zrovna v lásce, ovšem osobně mám dost zkušeností s tím, že pokud se jedná o parfémy, mnoho mužů rádo své partnerky doprovodí a pomohou s výběrek. Však také především oni budou vnímat vaši novou smyslnou vůni, právě oni k vám mají nejblíže. Navíc je známo, že každé pohlaví cítí stejnou vůni jinak, proto se jistě vyplatí vybírat společně.

    Při výběru nového parfému bychom se pak měly řídit tím, v jakou denní dobu ho budeme chtít používat (večer si můžeme dovolit i silnější vůně) a především pak naším čichem. Samozřejmě roli může hrát i cena, ale nemusíte se obávat, jestliže zrovna vy nemůžete (či nechcete) investovat tisíce korun, ze široké nabídky, kterou nám dnešní otevřený trh nabízí, si jistě vybere i ta nejvybíravější dáma.

    Každá žena je jiná, proto také každé nesedne přesně to, co třeba její kamarádce; je to stejné jako s oblečením. Například jedna z mých blízkých přítelkyň preferuje těžší květinové či dřevité vůně, další lehké květinové, já pro změnu dávám přednost travnatým a neutrálním, nikdy ne sladkým.

    Stejně jako u spousty dalších věcí se vyplatí jedno – zkoušet. Jednoduše si se svým milým udělejte procházku do nejbližší parfumerie a nechte ho vybrat takovou vůni, kterou si na vás dokáže představit. Odměnit ho poté můžete například romantickou večeří při svíčkách a třeba i vášnivou nocí, kdy již budete vonět po novém parfému.

    Přečtěte si také: