Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Parfém jako průvodce celým dnem

    11.3.2011, Markéta Vocetková

    S nastávajícím obdobím jara přichází i doba nových nákupů, a to obzvláště v oblasti drogerie a parfumerie. Jaro využívá mnoho výrobců pro prezentaci svých nových parfémů, ve kterých se zaměřují na pocity, které toto jemné roční období vyvolává. Co si představíte vy?

    Já osobně vidím jaro jako jemný teplý vánek, ve kterém cítíte vůni květin, citrónovou trávu a mátové aroma, první ostýchavé sluneční paprsky, co pohladí navoněnou kůži, kterou tak ráda vystavuji hřejivému pocitu jara. Těším se na odpolední procházky městem i venkovem, kdy cítím probouzející se svět a poté v parfumerii hledám parfém, který mi právě tento nádherný pocit připomene.

    V pochmurných zamračených dnech mi jediné přivonění připomene, na co se můžu těšit. A jak jste na tom vy se svými „povzbuzovači“ nálady? Často vídám ženy, které chodí po parfumerii a hledají tu správnou vůni. Hledají něco nového, však těžkým zimním vůním odzvonilo a je čas zkusit něco jiného. Exotické ovoce jako předzvěst léta nebo osvěžující vůni květin? Na výběr je opravdu mnoho možností. Pro romantičky parfémy se základem z ambry a ovoněné růžovými lístky, jasmínu či levandule a pro divoké ženy santalové dřevo a pačuli či zelený pepř…

    Výběr nového parfému je dobré absolvovat i s partnerem. Vyberte mu nový voňavý oblek pro jeho kůži a připravte ho na laškovné období jara. Nová a osvěžující vůně mu v práci navodí dobrou náladu a bude úspěšnější a šťastný. Nezapomínejte, že jaro je obdobím veselí, masopustu a smíchu, takovou vybírejte i svou vůni. Ať vám připomene, co je v životě krásné, čeho si vážit a co mít rád.  Nechte vůni, ať se stane vaší součástí, ať vypovídá o vaší povaze a vaší náladě. Buďte rozmarní a hraví. Užívejte si příchodu krásných dnů, kdy začíná něco nového.

    Navíc zvažte možnost nákupu parfému na internetu. Parfémy světových značek zde seženete velmi levně. To, že na internetu seženete levné parfémy, ale neznamená, že jsou neznačkové a provozovatelé e-shopů jsou podvodníci. Naopak – parfémy levně seženete proto, že provozovatel e-shopu nemusí platit žádné zbytečné výdaje za provoz kamenného obchodu. Nakupujte ale vždy u prověřených prodejců.

    Vzpomeňte si, jak voněl váš partner, když jste se setkali poprvé. Vaše vůně je vaším poznávacím znamením. Avšak změna je život a je krásný pocit vonět jinak. Volte vůni hned po probuzení. Jakou máte dnes náladu? Vášnivou či romanticky přelétavou? Nechte se inspirovat vaším oblečením, a podtrhněte svůj styl. Do práce, ke kostýmku energickou vůni, která vás nabudí, na romantické rande květiny a ovoce a do opery parfém z dřevitých tónů. Každá žena by měla vlastnit několik parfémů, jednu či dvě toaletní vody a samozřejmě svůj oblíbený deodorant. Takto může podle nálady vůně střídat a mít tak z každého dne skvělý pocit. Totéž můžeme říct i o mužích. A co vy? Vy ještě nemáte parfém na jaro?

    Přečtěte si také: