Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Chci to, co má ona! Aneb jak správně zvolit účes

    29.1.2011, Lucie Kubátová

    Nějakou dobu už přemýšlíte o novém sestřihu. Prolistujete pár módních časopisů, bedlivě sledujete načesané hlavy celebrit a dokonce zavítáte na internetové stránky vyhlášených kadeřnických salónů. Konečně máte v hledáčku něco dokonalého.

    Vytrhnete stránku z časopisu a zavoláte své dlouholeté kadeřnici, která vás objedná hned na příští týden. Pohlcena vlnou nadšení, ukážete jí ten jedinečný účes, po němž toužíte. Ona si ho důkladně prohlédne a dá se do práce.

    Po necelých dvou hodinách barvení, stříhání a mytí stačí jediný pohled od zrcadla, a vy s hrůzou zjistíte, že ten prve fantastický účes je naprosto šílený. Dáte té chudince najevo svou nespokojenost a rozladěná odcházíte domů.

    Napadlo vás ale někdy, že rozhořčení není na místě? Kadeřnice jednoduše pracovala podle vámi zadané předlohy. Vytvořila jen to, o čem jste vy sama byla přesvědčená. A fakt, že vám to nesluší, to už přeci není její vina.

    Často se stává, že si žena zvolí účes, který se jí neskutečně líbí na někom jiném, aniž by byla schopna posoudit, jak moc se hodí pro ni samotnou. Jedním z důležitých aspektů, který by měl hrát roli při rozhodování o novém sestřihu, je neodmyslitelně tvar obličeje ženy.

    Ženy s kulatým obličejem by se měly obloukem vyhnout účesům, které vyžadují kudrnaté vlasy. Vlny opticky zvětšují objem, a tudíž by kulatému obličeji spíše uškodily. Hladce sčesané vlasy, ideálně s patkou sestříhanou k jedné straně, vyzdvihnou jeho klady a navíc ho zeštíhlí. Dobrý je také krátký sestřih, ale je třeba zvolit vhodný typ ofiny.

    S ofinou si naopak nemusíte dělat starosti, pokud se váš obličej řadí spíše k trojúhelníkovému nebo srdcovému tvaru. Perfektně vám sedne, zakryje širší čelo a zdůrazní bradu. To samé se dá říci o kratším nebo polodlouhém střihu. Nosíte-li brýle, zvolte raději ty s jemnějšími a méně nápadnými obroučkami.

    Disponujete-li hranatým obličejem, jste předurčená k experimentům. Vyniknete v asymetrických sestřizích různých délek a tvarů. Pokud patříte mezi jemnější typy, hrany svého obličeje snadno rozbijete pomocí kudrlin či vlnek. Při výběru brýlí by měly zvítězit takové, které mají decentně zakulacené vnější obroučky.

    Zbývá oválný tvar obličeje, a pokud se počítáte mezi ženy, které ho vlastní, jistě už víte, že příliš rad nepotřebujete. Oválný obličej má tu výhodu, že mu sluší prakticky jakýkoliv účes, tudíž i když občas při výběru účesu šlápnete vedle, neskončí to katastrofou.

    Každá žena je jedinečná, a každé proto padne něco jiného. Nicméně výběr účesu podle tvaru obličeje by pro mnohé mohl být skvělou inspirací.

    Přečtěte si také: