Navštivte také: Horké kameny
komerční sdělení
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Romantická večeře díky paelle

    22.11.2014, Komerční sdělení

    Strávili jste letošní letní dovolenou ve Španělsku a nyní se Vám stýská po lahodné chuti paelly? Díky internetovým stránkám Španělské recepty nemusíte smutnit a můžete si tuto lahodnou pochoutku typickou zejména pro Valencii připravit u Vás doma. Paella je pokrmem, který je podobný nám známému rizotu či kari. Základ paelly je tvořen rýží, kterou ve Španělsku začali pěstovat Arabové. Název paelly je odvozen od držadel pánve, na které je tato lahůdka připravována.

    Nejedná se jen tak o ledasjakou pánev, nýbrž pánev se dvěma držadly. Do pánve se kromě jídla obvykle přidává také kuřecí maso, nebo mořské plody. Je stěží si lze představit paellu bez zeleniny, jako je cibule, česnek, rajčata a papriky. Neodmyslitelnou součástí je také koření. Paella se obvykle připravuje na ohni.

    Na této webové adrese www.spanelskerecepty.cz naleznete, jak podrobný postup, jak paellu připravit, tak soupis potřebných surovin. Valencijská paella kromě již zmíněných surovin obsahuje také kuřecí a králičí maso. Do valencijské paelly patří také bílé fazole a zavařené červené fazole. Tu správnou chuť paelle dodáte pomocí snítek rozmarýnu.

    Chystáte-li se paellu připravit Vašemu partnerovi k večeři či chcete-li paellou pohostit Vaše přátele, pak byste neměli zapomenout ani na správný alkoholický nápoj. Španělské recepty doporučují růžové, suché víno Vega Libre Rosado, ročník 2013. Pro toto růžové víno je charakteristická lahodná a svěží chuť mladého vína. Překvapte Vašeho partnera a připravte mu večeři, kterou ho mile překvapíte!

    Přečtěte si také: