Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Pořiďte si trendy letní šaty

    13.8.2013, Alice Jendelová

    Léto je v plném proudu a ve vašem šatníku ještě chybějí trendy šaty? Napravte to. Využít je můžete k vodě i na večerní párty.

    Neon, kam se podíváš

    Neonové barvy jsou tu už několikátým rokem. Pokud se rozhodněte pro šaty ve svítivých barvách žluté, zelené či růžové, pamatujte, že nic se nemá přehánět. Doplňky volte v neutrálních odstínech jako je bílá, černá či nude.

    růžové H&M 249,-, zelené Bonprix 599,-, růžové se zipem H&M 499,- Zdroj: archiv firem

    Se vzory opatrně

    Trendy jsou jak jednobarevné tak vzorované šaty. S těmi vzory však opatrně, opticky by vám mohly přidat nějaké to kilo navíc. Ovšem v některých případech to může být výhoda. Chcete odpoutat pozornost od boků, ale opticky zvětšit poprsí? Zapátrejte po šatech s pouzdrovou jednobarevnou tmavou sukní a vzorovým vrškem.

    zelené Bonprix 799,-, pestré s rukávy Bonprix 499,-, černobílé H&M 349, vzorované Mango 499,- Zdroj: archiv firem

    Inspirace námořníky

    Kombinace, se kterou v létě nemůžete nic zkazit, je rozhodně v námořnickém stylu. A nemusí jít vždy o červenou a modrou. Bílé proužky můžete zkusit i v kombinaci s jinou oblíbenou barvou. Nezapomeňte však, že vodorovné proužky opticky rozšiřují.

    za krk Bonprix 329,-, se zeleným pruhem Lindex 399,-, oranžové Bonprix 479,- černobílé s mašlí F&F 479,- Zdroj: archiv firem

    Můžete zkusit i jednobarevné a doplnit je námořnickými doplňky. Nejste-li na extravaganci, nezkazíte nic s bílou klasikou s malými proužky.

    modré F&F 160,-, červené F&F 454,-, červenomodré Bonprix 699,-, pruhované H&M 349,- Zdroj: archiv firem

    Léto na první pohled

    Velkým trendem letošního léta jsou výrazné barvy a motivy květin. Pořiďte si šaty ze vzdušného materiálu, ať v nich lépe přežijete parné dny. Uvidíte, že vám pestré šaty vypadající jako rozkvetlá louka zvednou náladu, i když musíte strávit den v práci místo u vody.

    vše F&F dlouhé bílé 559,-, pestré s rukávy 398,-, na ramínka 249,-, dlouhé pestré 389,-, Zdroj: archiv firmy

    K moři i na párty

    V některých případech je však lepší uvažovat prakticky. Nejste zrovna ten typ, který šaty nosí často? Nebo chcete klasiku, která bude ve vaší skříni stálicí několik let? Potom vsaďte na jednoduché šaty, vyvarujte se vzorů a klidně si je pořiďte v černé či bílé barvě. Tu totiž můžete vždy doplnit barevnými doplňky a outfit tak oživit. Bude se vám to hodit i při balení na dovolenou. Šaty využijete jak na pláž, odpolední procházku, tak i na večerní párty.

    černé bez ramínek Mango 349,-, černé Mango 499, puntíkaté Lindex 899,-, smetanové F&F 449,- , bílé F&F 265,- Zdroj: archiv firem

    Podle meteorologů se můžeme těšit na prosluněné léto celý srpen, takže šaty určitě ještě unosíte.

    Přečtěte si také: