Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak být krásná v dešti

    3.6.2013, Kateřina Ondíková

    Znáte eleganci a půvab Londýňanek? Půjčeme si od nich společně pár typů, jak přežít deštivé dny s půvabem nám vlastním. Proč bychom měly být zachmuřené a zamračené na celý svět, jen kvůli pár kapkám deště? Buďme chytré a vyzrajme na uplakané počasí po svém!

    Základem šatníku do deštivých dnů jsou dobré boty, pršiplášť a deštník. Chápu, jistě namítnete, proč si pořizovat, říkejme mu například „mokrý šatník“, kvůli pár propršeným dnům v roce. Ano, máte pravdu! Nežijeme v oblasti tropických dešťů ani na Britských ostrovech. Jen pokaždé, když se z nebe spustí proud vody na nás dole na zemi, jsme zaskočeni a lamentujeme na promočené, prokřehlé tělo. Buďme tedy připraveni na déšť a užívejme si kapku po kapce blahodárné vody. Bez deště by přeci nebyl život. Naučme se uplakané dny oslavovat stylem sobě vlastním!

    Holinky

    Hlavně nohy v teple, říkávaly babičky! Půjčím si od nich dobrou radu a vyměním teplo za sucho. Kvalitní obuv do deště, je stavebním kamenem našeho mokrého šatníku. Vraťme se dob škol a školek v přírodě a kupme si gumáky. Nestyďte se je vytáhnout do ruchu velkoměsta, naopak! Je to ta nejpohodlnější obuv, která může do městských kaluží být. Hodí se ke kalhotám i sukni. Záleží jen na stylu a provedení. Nabídka holinek je široká, vybere si každý. Jen si představte ten opojný pocit, že smíte skočit do první louže, jako za mlada! Nemusíte, ale smíte a ta hříšná myšlenka vám vykouzlí úsměv na tváři jedna dvě!

    Pršiplášť

    Další položkou po holinkách-pršiplášť! Upřímně za mě říkám, že obyčejné průhledné pláštěnky za pár korun jsou nudné! Jachtařské a jiné bundy do deště jsou sice tím nejlepším společníkem, ale přeci jen moc parády s nimi nenaděláme. Na moře ano, do města ne. Buďme nápadité a pořiďme si dlouhé pláště až ke kolenům nebo barevné bundy do deště. Pršipláště jsou nadčasové stejně jako gumáky, vydrží ve vašem šatníku dlouhá léta.

    Hlavně hlavu v suchu

    Posuňme se o malý kousek výš po těle a zastavme se na naší hlavě. Pokud nechcete nebo neumíte nosit deštník, stejně jako já, buďte chytré. Kupte si klobouk! Hezký, elegantní, univerzální. Jednoduše, ať se hodí ke všemu! Klobouk voděodolný. Ochrání tak vaši vlasy v suchu před deštěm! Nevím, jak vy, ale víc jak mokré nohy mi vadí promáčené vlasy a kapky deště stékající po čele.

    Závěrem už stačí jen deštník. Tato ochrana před deštěm se vyrábí v mnoha provedeních a velikostech. Pořiďte si deštníky ve více barvách a kombinujte. Až se znovu spustí z nebe déšť, budete na něho připravené. Až vyrazíte z domu, budete šířit dobrou náladu víc, než duha s pokladem na svém konci. Zkuste brát déšť jako příležitost k prozáření vašeho dne barevným šatníkem. Kombinujte barvy a milujte deštivé počasí. Vždyť při dešti z nebe prší štěstí, jak se říká!

    Přečtěte si také: