Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Trendy jarní účesy. Poradíme vám, co je letos in

    19.4.2013, Alice Jendelová

    Jaro už konečně přišlo a s ním i čas na návštěvu kadeřníka. Přivítejte jaro s novou barvou či sestřihem.

    Jaro je ideální čas na změnu a nové začátky. A proč nezačít u svého vzhledu? Obchody lákají na jarní slevy a pastelové či syté barvy ve výkladních skříních už zabírají místo v našem šatníku, kde vyšouply zimní bundy. Teď jsme na řadě my samy.

    Nebojte se změnit barvu

    Trendem jsou stále ombré hair, tedy vlasy, které se postupně ztmavují. Výsledný efekt může být jako zesvětlení od sluníčka. Ombré hair nosí třeba Sarah Jessica Parker ze Sexu ve městě. Tento rok se ale objevil trend výrazných kontrastů ombré hair. Na konečcích dominují výrazné syté barvy jako červená či modrá. Pokud si však na tak barevnou extravaganci netroufáte a chcete zachovat přirozenost, nechte si vlasy ztmavit jen o pár odstínů.

    Zdroj: ombrehair.org

    Náš tip:

    Poraďte se s kadeřnicí, pokud jí věříte, nechte ji trochu volnou ruku. Nebojte se zrzavých či červených odstínů.

    Co určitě ne:

    Trendem rozhodně nejsou žluté blond odstíny, zvláště pokud se vám k tomu nehodí obočí, které je tmavé. Pár let už se také nenosí tmavé odstíny s nádechem do fialova.

     

    Jak se učesat?

    Pro jaro a léto 2013 máme snad úplně volnou ruku. Na jedné straně máme ležérní rozfoukané účesy a na druhé krásně uhlazené drdoly či culíky. Velkým trendem začíná být opět pěšinka ve středu, ale pokud jste zvyklé na patku, nic nezkazíte. Zkuste jí dát větší objem a účes bude perfektní.

     

    I ofina zůstává trendy, ale pozor. Ne každému ofina sluší. Pokud máte krátké čelo nebo kulatý obličej, tak se ofina příliš nehodí. Trváte-li na ní, nechte si ji sestříhat z více vrstev. S vysokým čelem se však nebraňte ani husté rovné ofině.

    Náš tip:

    Tupírování a copy! Dvě nestárnoucí klasiky. Šedesátá léta zažívají comeback a s nimi i tupírovací hřeben. Vlasy jemně natupírujte a nechte třeba volně rozpuštěné nebo zafixujte čelenkou. A když je budete chtít svázat, spíše do copu. Klasického, francouzského, rybího… jak je libo.

    Co určitě ne:

    Vyhněte se trvalé. Samozřejmě je ale rozdíl, když vám ji udělá kadeřník nebo pokud si ji koupíte v drogerii a uděláte doma. Pokud chcete vlasy zasáhnout takto velkým zásahem, rozhodně zajděte ke kadeřníkovi.

    Nebojte se změny. Uvidíte, že leckdy i obyčejná změna účesu, dokáže divy.

    Přečtěte si také: