Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vytvoř si zářivý úsměv

    18.1.2013, Eva Mikšíková

    Kdo z nás by nechtěl mít krásný bělostný úsměv, jako mají modelky a herečky v televizních reklamách. Jak toho ale docílit? Podívejte se na naše tipy.

    Zubní kartáček jako hlavní nástroj v péči o dentální hygienu

    Zubní kartáček je bezesporu nejdůležitějším nástrojem v péči o naši ústní hygienu, ale rozhodně by neměl být jediný.  Kartáčkem se nedostaneme do prostor mezi zuby, kde se následně usazují zbytky jídla a tvoří se kazy. Proto je dobré používat zubní nit nebo mezizubní kartáček.

    Podcenit bychom neměli ani výběr zubní pasty. Doby, kdy jsme si v drogerii mohli vybrat jen z několika druhů, jsou dávno pryč. Jak se ale orientovat mezi jednotlivými produkty? Nejlepší je obrátit se přímo na našeho zubního lékaře. Každý chrup je jiný a je zbytečné zkoušet desítky past, než najdete tu pravou. Lékař vám v tomto směru může ušetřit čas i vás ušetřit nepříjemného vrtání zubů způsobeného nedostatečnou kvalitou zubní pasty.

    Posledním vhodným doplňkem je ústní voda. Tu můžeme použít nejen po vyčištění zubů, ale také po jednotlivých jídlech, abychom zuby zbavili od nečistot.

    Pokud chceme vylepšit svůj úsměv, měli bychom se také zamyslet nad svými zlozvyky a návyky. Existují totiž faktory, které zuby nepřirozeně ztmavují a některé na nich mohou vytvářet i skvrny. Tím nejhorším návykem je kouření, které má nepříznivý vliv nejen na barvu zubů, ale může také vytvářet ony nepěkné skvrny na sklovině zubů.

    Barvu zubů ale také nepříznivě ovlivňuje káva, čaj, kola, červené víno nebo energické nápoje. A i když neškodí v takové míře jako kouření, může navíc nadměrná konzumace těchto nápojů způsobit větší kazivost zubů.

    A co naopak pomáhá zuby zbavit od nečistot? Obecně bývají jako „bělidlo zubů“ označovány jahody. Ne každý ale ví, že i ostatní druhy ovoce a zeleniny mají takovou moc. Bělost zubů totiž také způsobují jablka, hrušky, celer, květák, mrkev nebo okurky.

    Stejně jako je konstatováno v mnoha reklamách, také žvýkačky pomáhají zuby zbavovat od nečistot. Je to způsobeno nadměrnou tvorbou slin, které se vytvářejí, pokud žvýkáme. Ty poté omývají sklovinu a očisťují zuby od nepříjemného povlaku.

    Pokud byste také rády byly majitelkou zářivého úsměvu, můžete vyzkoušet některou z předchozích rad a uvidíte, že účinky na sebe nenechají dlouho čekat.

    Přečtěte si také: