Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Hubnutí už nemusí být utrpením!

    15.11.2012, Markéta Vocetková

    Nemusíme sice už hubnout do plavek, ovšem většina z nás si chce před Vánoci udržet krásnou postavu a ještě lépe nějaké to kilečko shodit. Jak toho dosáhnout bez drastických a často neúčinných diet? Zaručený úspěch máte s výživovým poradcem.

    Blíží se nám zimní sezóna, plavky a sluneční brýle jsme nadobro zavřely do hlubin šatníků. Halíme se do záhybů péřových kabátů, šál, čepic a rukavic. Není tedy divu, že se nám jako ochrana před mrazem leckde objeví také na našem těle nějaký ten záhyb. Abychom tomu předešly, mnoho nás chodí pravidelně do fitness, posiluje doma pilates, či chodí na zumbu. Posilovací cviky jsou skvělé, ovšem postavu spíše zpevní, než zeštíhlí. Jak tedy shodit nějaké to kilečko i v tuhém období zimy?

    S odborníkem je půl práce hotovo

    Pravděpodobně už jste to také zažila. Na fitness nezbývá čas, proto si alespoň upravím jídelníček. Žádné cukry, hodně vitamínů v zelenině a ovoci, bílkoviny a minimum tuků. Zní to jako ideální dietní jídelníček, ovšem i přes jeho striktní dodržování nemusíte zhubnout ani o deko. Čím to? Odpověď je jednoduchá. Každé tělo pracuje jinak, spálí jiné množství kalorií a má jiné potřeby. Proto některé drastické diety nefungují a velké procento žen jednoduše nemůže zhubnout.

    Hubnout se musí zdravě. Drastické hladovky a diety, založené pouze na jídelníčku složeném z jednoho typu potravin, jsou tou nejhorší cestou. Při sebemenším porušení stravovacího plánu tělo opět nabírá kila v obavě dalšího hladovění. O absenci potřebných živin pro správnou funkci těla ani nemluvě. Další šíleností jsou chemické přípravky na omezení pocitu hladu či spalování tuků. Obvykle nejsou zrovna prospěšné a často jsou absolutně bez účinku a mají tudíž jen placebový efekt.

    Svět zdraví a zdravé potraviny nemusí chutnat vůbec zle. Často se setkávám s názorem, že zelenina se nedá dlouhodobě jíst apod. Je to nesmysl. Lze ji upravit na mnoho způsobů, každé jídlo může chutnat naprosto jedinečně, i když je součástí zdravé stravy.

    Se správným sestavením jídelníčku vám nejlépe pomůže výživový poradce. Při konzultaci s ním zjistíte svou optimální váhu, co byste pro ni měly udělat. Zjistíte své potřeby, naučíte se jíst jinak a také jinak o jídle přemýšlet. Se změnou stravovacích návyků se brzy dostaví očekávaný výsledek. Často pomůže stravování po menších porcích s vypočítaným množstvím živin. S pomocí odborníka to zvládnete na jedničku.

    Nečekejte a pozdravte své nové, lepší a zdravější já, které čeká uvnitř vás, až jej objevíte. Je to lehčí, než se zdá!

    Přečtěte si také: