Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Kabáty, kabátky, kabátečky...

    6.12.2012, Markéta Vocetková

    Je to tady. Zima klepe na dveře a je tu čas výběru nového zimního kabátku. Jaké se nosí? Jak správně vybrat? Není to tak těžké. Zachumlejte se do elegance a vyražte vstříc zasněženým zimním dnům.

    Kabáty, kabátky, kabátečky... Chladný dotek padajících sněhových vloček nás asi donutí zamyslet se nad tím, kde máme doma uloženou zimní bundu, čepici i rukavice. Je to ovšem to pravé? Zip se zadrhává, při zkoušení se nám vybaví nejedna chvilka, kdy jsme v oné bundě mrzly na autobusové zastávce. A to je přesně ta chvíle, kdy si řekneme, že je čas vyrazit na nákupy a pořídit si nový kabátek či novou zimní bundu.

    Jaký kabát je pro vás ten pravý?

    Z obálek se na nás usmívají šťastné tváře modelek, oblečených v rozevlátých kabátech, které vypadají, že snad ani nemusí kabát zapnout a je jim příjemné teplo. Ovšem realita je vskutku jiná. Choulíme se a každý centimetr látky je pro nás výhrou. Proto je dobré být při výběru zimního oblečení realistkou a brát v úvahu praktickou stránku věci stejně tak, jako vzhled a design vámi vybraného kousku. To, že daný model má vaše módní ikona a guru na poli trendů, neznamená, že jej musíte mít nutně také, když jeho účel je spíše dekorativní než cokoli jiného.

    Při výběru v obchodu se řiďte rozumem. Z bundy či kabátku by vám při sehnutí neměla koukat záda, rukávy by měly mít správnou délku. Vyčnívající zápěstí je znakem špatného střihu či chybně zvolené velikosti. Důležitý je i materiál. Zimní bunda je ideální z nepromokavého materiálu, kabátek do suchého počasí by naproti tomu neměl profouknout. Vyplatí se investovat svůj čas a obejít více obchodů, než se rozhodnete. Rychle vybraná věc se lehce může ukázat jako velice špatná volba.

    Kolikrát se stane, že vyběhnete z domu ve spěchu, v zimní plískanici a zastihne vás déšť. Deštník nikde a vy máte zrovna čerstvě vyfoukaný účes. V takovou chvíli oceníte kabátek či bundu s kapucí, která vás alespoň před nejhorším schová.

    A jaké jsou letos moderní barvy? Klasikou je černá, v lesklém či matném provedení. Oblíbeným hitem loňské i letošní sezony je béžová a khaki. Opatrně na lesklé látky, nesluší všem, sluší spíše vysokým ženám, u slečen a dam s nižším vzrůstem mohou přidávat kila navíc. Nosí se s kožešinkou i bez. Oblíbeným kouskem je například dlouhý kabát do půlky stehen, s vysokým límcem, přepásaný v pase elegantním páskem.

    A jaký kabát letos zvolíte vy?

    Přečtěte si také: