Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Stylové tipy na krásné a zdravé nehty

    8.7.2012, Markéta Vocetková

    Krásné a zdravé nehty. Společně se štíhlým pasem a dlouhými lesklými vlasy patří mezi tajné sny mnoha žen. Stejně jako u receptů na hubnutí zkouší ženy mnoho triků, jak se starat o své ruce. Ne všechny jsou ale účinné. Pokud se žena rozhodne pěstovat si nehty, musí si uvědomit, že ji čeká nelehká cesta, která může mít počáteční neúspěchy. S vytrvalostí se však dostaví i kýžený výsledek.

    Kolegyně má krásné zdravé nehty a já ne. Proč?

    Příčin je hned několik. Hlavní vliv na růst nehtu má naše DNA. V našem genetickém kódu je zapsáno, jaký typ nehtu budeme mít a jak bude kvalitní. I přesto, že tyto hodnoty jsou vrozené, dají se ovlivnit naším přičiněním. Proto i ženy, kterým příroda na nehtech šetřila, mají šanci mít krásné a upravené ruce.

    Musíme si uvědomit, že nehet je část našeho organismu a vyrůstá tedy z živin, které do sebe přijímáme. Jestliže nám chybí minerály a stopové prvky, odrazí se to v první řadě na kvalitě vlasů a nehtů. Zvýší se jejich lámavost. Vhodné je tedy dbát na dostatek vitamínů a minerálů. Růst nehtu můžeme podpořit také známou kombinací – vápník, hořčík, zinek. Tyto látky jsou podstatné pro výživu nehtového lůžka a tedy i pro růst nehtu.

    Dalším dobrým tipem je častá úprava tvaru a povrchu nehtu, nejlépe pilováním měkkým pilníkem, papírovým či skleněným. Tvrzení typu „pokud pilujeme nehet, zpomalí se růst“, jsou naprosto nesmyslná. Nehet roste konstantním tempem a pilování na něj nemá vliv. Ovlivní však tvar a konec nehtu. Opilovaný a očištěný nehet se méně zatrhává a vypadá upraveněji.

    Úplnou tečkou na konci je výživný lak na nehty či speciální olejíčky s vitamíny. Díky těmto zpevňovačům je nehet vyživen i zvenku – olejíčky obsahují výše zmíněné látky, vitamíny a speciální složky, díky kterým je nehet také zpevněn, tentokrát zvenku.

    Touto starostlivou péčí docílíte krásných zdravých nehtů. Nyní je jen na vás, zda je nalakujete na trendy barvičku či je necháte bez ozdob… Tak to zkuste i vy, ruce jsou přece vizitkou člověka.

    Přečtěte si také: