Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Charakteristika znamení - Střelec

    13.11.2010, Markéta Vocetková

    Zrozenci tohoto znamení jsou velmi ovlivněni svou planetou Jupiterem.

    Mívají nevyzpytatelnou povahu - dokážou se smát, ale špatně mířený žert na jejich účet může způsobit rychlou změnu nálady. Znamení je cholericko-sangvinické. Nikdy nevíte, kdy je zrozenec v bouřlivé či naopak ve vyrovnané náladě. Tato planeta jim dává smysl pro čest, nadšený přístup k práci a touhu neustále se vyvíjet a zdokonalovat. Je to vůdčí znamení, které má tendenci, ač nepřímo, ovlivňovat své bližní. Mívá proto mnoho přívrženců a obdivovatelů.  Svým nakažlivým zapálením pro věc motivuje i ostatní. Problém nastává, pokud se Střelec nadchne pro více aktivit najednou. Nedokončí ani jednu, přeskakuje od jedné k druhé. Zbrklost je jeho mínusem, chyby, které udělá při své práci, vyčítá okolnímu světu, i když si za ně může prakticky sám, a to svou snahou dělat mnoho věcí najednou. Kritiku těžce nese, chybí mu dostatek trpělivosti. Pokud se zaměří na jednu práci, je to neuvěřitelný dříč. Když Střelcům selže původní plán, ihned přijdou s jiným řešením. Jejich práce bývá skvělá, promyšlená a organizovaná.

    Ve vztazích jsou výbornými společníky, svému protějšku jsou schopni obětovat vše. Pokud žena - Střelec nalezne svou osudovou lásku a přijde o ni, jen těžko to nese a velice dlouho se z rozchodu vzpamatovává. Muž - Střelec je skvělým manželem, milujícím svou rodinu a své zázemí. Rodině se věnuje naplno, je pro něj na prvním místě a ví, jak ji zabezpečit. Neutrácí zbytečně, ale šetřílek to také není.

    Ví přesně, do čeho je dobré investovat, co koupit a naopak čemu se vyhnout. Radí mu jeho intuice.

    V přátelství bývá oblíbeným společníkem. Živě konverzuje, směje se a žertuje. Jeho smysl pro spravedlnost mu velí říkat lidem věci narovinu, čímž se někdy dokáže svých přátel dotknout. Nechápe pak jejich uraženost, on to přeci tak zle nemyslel. Stejně tak dokáže rychle narovinu říct, co si myslí, a za pár minut už neví, proč si to lidé tak berou. I přes tuto vlastnost je přítelem na život a na smrt, při požádání o pomoc neváhá, prostě udělá, co je zrovna potřeba a nepřemýšlí nad odměnou, či zda se mu jeho pomoc někdy vrátí. Ideální partner pro Střelce je další Střelec či Blíženec, Beran, Váha nebo Lev.

    Přečtěte si také: