Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Charakteristika znamení – Štír

    2.9.2010, Hana Kudrnová

    ...umřelé hvězdy svit, zašlé bludice pouť, mrtvé milenky cit, zapomenutý hrob, věčnosti skleslý byt, vyhasla ohně kouř, slitého zvonu hlas...

    Tento výčet témat, která použil nejznámější český básník-štír ve své básni Máj, by se dal považovat za obvyklý výčet denních myšlenek všech štírů. Najdou se samozřejmě i čestné výjimky, které tato témata promýšlejí v přeházeném pořadí. Není jich mnoho.

    Ne nadarmo se říká, že štír je nejtemnějším a nejmystičtějším znamením celého zvěrokruhu. Jeho jméno je spojováno se smrtí, koncem, hrůzou a temnotou, ale k tomu patří i další významy navazující na tyto termíny: regenerace, překonání překážek, znovuzrození, nový směr. Těchto zásadních paradoxů jsou nositelé znamení štíra plni; nemůžete od nich čekat, že budou plytcí, upovídaní a bezstarostní. Právě naopak – pokud se rozhodnete strávit večer se štírem, nečekejte, že se domů vrátíte uvolnění a bez dalších otázek. Dokonce by se dalo říct, že pokud se na toto setkání vydáte v počínající depresi, před odchodem raději požádejte sousedy, aby vám do rána pohlídali lana.

    Štír jako nepřítel

    Pokud se váš sok, nepříjemný nadřízený nebo finanční poradce narodil jako štír, raději to vzdejte a odstěhujte se. Nic se nemá přehánět a zapamatujte si: v hypotéce spálené na uhel se nebydlí pohodlně, jelikož se tam nedá bydlet vůbec. Zřejmě nejsilnější zbraní štíra je jeho schopnost předstírat ryby nebo jiné roztomilé znamení. Polovinu bitvy s ním pak můžete strávit přemýšlením nad tím, čím jste té chudince ublížili. Záludný štír už mezitím dávno odhalil vaše slabiny a nyní míří s vaší partnerkou a kufrem dolarů na Mauricius.

    Štír dobrým přítelem

    Sblížit se s tímto znamením není zrovna jednoduché. Tito lidé ovšem často zastávají vlivné funkce, a tak se vám taková známost může hodit do krámu. Jelikož štírovi známí jsou především jeho “sbírkou motýlů”, dopřejte mu pocit, že vás zpozoroval a ulovil on sám. Nejprve si tedy pořiďte velmi charismatický parfém, sako s potiskem od Hieronyma Bosche a pak hlasitě hovořte s jeho spolusedícími. Pokud se vás při dalším setkání nebude snažit zhypnotizovat, zřejmě vám zbývá už jen možnost tzv. pseudozachránce. Ta spočívá ve zinscenování fiktivního požáru, při němž vyvedete celou skupinu vystresovaných obětí do bezpečí.

    Štír a vztahy

    Partnerský vztah je jednou z mála oblastí, kde si štír často připadá jako na tenkém ledě. Štír má vždy pocit, že lidem vidí do duše a v případě potřeby toho může libovolně zneužít. To je sice pravda, ale v partnerském vztahu jde o mnohem složitější psychologické propletence, které štír nedokáže zmapovat tak rychle, jak by si představoval. Chybějící vhled do situace štíra znervózňuje, což se občas projeví výbuchy žárlivosti, podezřívavosti a nezřídka partnera obsadí do hlavní role svých promyšlených konspirací. Pokud má dotyčný partner smysl pro humor, může se i velmi dobře pobavit. V lepších případech se štír snaží svou nejistotu kompenzovat sexuální aktivitou, s níž se opět cítí v sedle. V každém případě je štír jako partner neškodný; nalejte mu skleničku červeného a bude klid.

    Živel: voda
    Vládnoucí planeta: Pluto
    Kameny: hematit, opál, avanturín
    Barvy: červená, černá

    Přečtěte si také: