Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Zpátky do lavic? Jen s pořádným batohem!

    4.4.2012, Marika Postlerová

    Málokdo se těšil do školní lavice. Někteří z nás mají stále před sebou tu dlouhou cestu k úspěšnému ukončení základní školní docházky, k maturitě, výučnímu listu nebo vysněnému titulu. Tahání se s těžkými knihami, učebnicemi a sešity není nic příjemného. Je potřeba si vybrat batoh, který vám bude při nošení pohodlný. S větší hmotnostní zátěží je však také důležité myslet na svá záda a zbytečně jim ještě více nepřihoršovat.

    Tašky do školy jsou nezbytné nejen pro mladé školáky a školačky, ale každý by se měl zamyslet nad tím, zda jeho batoh odpovídá výše zmíněným parametrům. Stále více přibývá lidí, kteří mají problémy s bolestmi zad. Většinou je to odraz různých druhů a stupňů skoliózy zad. Mnozí tuto deformaci páteře podceňují, ale neměly by! Skolióza se dá v raném stadiu cvičením zmírnit či odstranit. Pokud se však nechá být, je tu možnost zhoršení. V takových případech je pak nutné nosit celý den i noc nepříjemné korzety. V té nejhorší fázi je potřeba podstoupit náročný operační zákrok.

    Pro nošení těžkých věcí se tedy doporučují školní batohy na obě ramena. Ty totiž páteř nevychylují tolik ze své osy. V dnešní době jsou tyto tašky k dostání ve velmi pěkném designu. Na výběr jsou školní aktovky jak pro holčičky, tak pro klučičí nezbedníky. Je třeba hledět i na kvalitu tašek a na jejich celkovou funkčnost. Žádný rodič jistě není zrovna nadšený, když vyloví z tašky svého dítěte sešit, na kterém je kus sýra a krásně rozpatlaného másla. Proto i dostatečný počet kapes je jedním z parametrů, na který by se mělo hledět. Ty mohou takovýmto „nehodám“, které se především u malých dětí často stávají, předejít.

    Nejen děti a dospívající však potřebují to správné vybavení pro svůj studentský život. I takoví středoškoláci nebo vysokoškoláci často zjišťují, že není nad starou dobrou školní brašnu. I na ně se však myslí a studenstké batohy jsou stále k dostání v hojné míře. Některé jsou dělány tak, aby se do nich dal například bezpečně uložit notebook. Designově samozřejmě odpovídají dospělému člověku. Takže i ti, co se bojí o svůj style, mohou být v klidu!

    Přečtěte si také: