Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Dětské autosedačky

    2.5.2010, Tomas Huček

    Dětská autosedačka patří mezi věci, na kterých by žádní rodiče neměli šetřit. Zaručuje bezpečí pro ty nejmenší, jež s námi v autě cestují. Při jejím výběru bychom měli dbát na spoustu faktorů, které nám napoví, jak dobrá sedačka je. Vyplatí se bezpochyby sáhnout hlouběji do kapsy a pořídit kvalitnější výrobek, jenž ušetří mnoho starostí.

    Vybrat tu správnou autosedačku pro naše dítě není vůbec jednoduchý úkol. Sedačka musí být přizpůsobena výšce, váze a věku dítěte. Není možné kupovat menší nebo větší autosedačku, protože ty svůj ochranný úkol plní pouze u dítěte, které splňuje rozměry, pro něž je autosedačka navržena. Při nákupu bychom měli kontrolovat tvar sedačky. Zdali se v něm dítěti dobře sedí nebo zda se hodí na náš typ automobilu. V neposlední řadě bychom měli zkoumat samotnou kvalitu sedačky. Ta se pozná podle toho, že autosedačka je označena znakem E, který určuje, že sedačka prošla testy, jež dokazují splnění evropských norem bezpečnosti. V neposlední řadě je nezbytné podívat se na potah sedačky. Měl by být z příjemného materiálu, na který dítě není alergické a nedráždí ho. Ideální jsou měkké, prodyšné a snímatelné povlaky, jež se dají vyprat a v případě poškození snadno dokoupit.

    V ideálním případě bychom měli během dospívání naší ratolesti vystřídat tři autosedačky. První je určena pro miminka do věku jednoho roku. Následuje klasická dětská autosedačka, která cílí na věkovou skupinu od 2 do 4 let. Od 5 let je dětská autosedačka nahrazena podsedákem, který dítě nadzvedá do polohy, která mu zajišťuje ochranu bezpečnostními pásy. Samozřejmě se dají pořídit i univerzální autosedačky, jež však zdaleka neposkytují takovou ochranu, jakou si vaši potomci zaslouží.

    Cena kvalitních dětských autosedaček se pohybuje v rozmezí od 1500Kč do 2500Kč. Jde bezpochyby o nemalou investici, která však má za úkol ochránit to nejcennější každého rodiče. Neměli bychom proto váhat a investovat tisíc korun navíc za zvýšený komfort a ochranu našeho dítěte.

    Přečtěte si také: