Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Buďte originální a darujte pod stromeček něco neobvyklého!

    31.10.2011, Lucie Veselková

    Pomalu ale jistě se blíží předvánoční období a s ním spojené nakupování vánočních dárků. Vánoce jsou považovány za jedno z nejpříjemnějších období roku, kdy je celá rodina pohromadě a v našich domovech převládá pohodová atmosféra.

    Co však tomuto období předchází? Pro mnoho lidí může představovat nakupování vánočních dárků velký stres. Vánoční dárky, které každoročně sháníme, nakupujeme s láskou a kupujeme je svým blízkým, které velmi dobře známe. Nicméně i tato činnost časem sklouzne ke stereotypu a pak si lámeme hlavu nad tím, co svým nejbližším nadělit pod stromeček.

    Vánoční dárky, jako jsou kapesníky, ponožky či dokonce spodní prádlo již dávno nejsou v módě, netvrdím, že obměna spodního prádla není jednou za čas vhodná, ale měli bychom lidem, které milujeme, darovat něco, čím je potěšíme, z čeho budou mít obrovskou radost a zároveň si uvědomí, že dárek, který dostali, jim byl vybrán s opravdovou láskou.

    Finanční obnosy se mi také zrovna nejeví jako nejhodnější dárky k Vánocům. Ten, kdo naděluje pod stromeček peníze, se většinou domnívá, že je to volba, kterou se nedá nikdy nic zkazit, to je pravda. Zároveň tím dává najevo, ač nevědomky, že si nedal tu námahu, aby vymyslel něco originálnějšího.

    Snažte se proto více improvizovat a být originální! V dnešní době, kdy máme k dispozici internet s nejrůznějšími slevovými portály, by to pro nás měla být hračka! Koneckonců, my jsme ti, kdo známe nejlépe své příbuzné a kamarády, domnívám se tedy, že rozhodně nešlápneme vedle, pokud jim darujeme k Vánocům voucher na využití nějaké služby.

    Napadlo vás někdy, kdy naposledy vaši rodiče strávili víkend pouze spolu, jen sami dva? Proč jim tedy nedarovat voucher na romantický pobyt pro dva dle vašeho výběru? Česko má spoustu krásných míst a takovýmto dárkem nemůžete rozhodně nic zkazit. Máte-li snad mladšího sourozence a domníváte se, že sehnat dárek pro něj by mohlo být obtížnější, pak jste na omylu. Internet myslí dnes na každého. Pokuste se sehnat tu nejoriginálnější hračku a uvidíte, jak vás reakce vašeho sourozence potěší.

    Parfémem zajisté nikdo nepohrdne, ale v případě, že parfém nadělujeme každý rok, tak obdarovaný již nemusí projevit takovou radost, kterou projevil poprvé, když dostal právě ten parfém, který tolik zbožňuje. Snažte se být proto více nekonvenční a darujte svému partnerovi nějaký neobvyklý zážitek, třeba seskok padákem. Uvidíte, že na tento dárek jen tak nezapomene.

    Cílem předvánočního shonu není rozhodně to, abychom se stresovali s tím, co svým nejbližším nadělit. Pravdou zůstává, že velmi dobře vybrané dárky mohou obdarované příjemně šokovat, a mohou svátky míru a klidu proměnit a nezapomenutelné.

    Přečtěte si také: