Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak ušetřit svůj čas a energii při výběru dovolené?

    26.10.2011, Lucie Veselková

    Cestování je zálibou snad každého z nás. Ještě jsem se nesetkala s někým, kdo by nerad cestoval. My všichni cestujeme každý den, aniž bychom si to uvědomovali. Každý den musíme cestovat do zaměstnání, do škol, k lékařům, na úřady atd. Když bychom si spočítali, kolik hodin strávíme cestováním měsíčně či ročně, dostaneme se pravděpodobně k horentnímu číslu.

    Došli bychom však ke stejně vysokému číslu, pokud bychom sečetli čas, který věnujeme skutečnému cestování? Ruku na srdce, kdy jste byli naposledy na opravdové dovolené? Nebo kdy jste naposledy měli na programu dne nějaký rodinný výlet? Jaký zámek či hrad jste navštívili letos v létě?

    I přes to, že většina lidí bude tvrdit, že cestování je jejich velikou zálibou, bývá dost často těžké skloubit tuto činnost se zaměstnáním, se svým volným časem či s rodinnými povinnostmi.

    Dalším důležitým faktorem, který má velký vliv na cestování, jsou samozřejmě finance. Je dosti pochopitelné, že peníze hrají velkou roli při vybírání dovolené. Mnozí z nás si často rezervují zájezdy k moři přímo přes internet z důvodu úsporných opatření.

    K usnadnění výběru dovolené či menšího výletu vám mohou pomoci například portály, které nabízejí nejrůznější slevy na cestování. Pokud jste opravdu vášnivými cestovateli a vaším hlavním problémem je nedostatek financí, pak není nic jednoduššího, než se nechat zlákat akcemi, jako jsou hromadné slevy.

    Při vyvinutí alespoň minimálního úsilí a obětování nějakého času určitě najdete alespoň inspiraci pro váš výlet, či společný víkend, popřípadě naleznete tip na dovolenou.

    Možností je skutečně mnoho, tak proč jich nevyužít a nezpestřit si volný čas, ať již s rodinou, kamarády nebo partnerem? Nemarněte svůj čas zbytečným obíháním cestovních agentur, hromadné slevy či nejrůznější slevy na cestování, které jsou prezentovány, nám ulehčují život a šetří náš čas i peníze. Nemusíme již zdlouhavě prohlížet kvanta katalogů a přemýšlet, kam se vydat a kolik financí z našeho rozpočtu to zabere. Slevy na cestování již přicházejí s konkrétní nabídkou a na nás zůstává pouze ta volba, to rozhodnutí, kam vycestujeme.

    Přečtěte si také: