Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Zařizujete bydlení? Přinášíme tipy, na co si dát pozor!

    11.9.2011, Veronika Vycpálková

    Stěhujete se do nového a jediné, co vám ještě zbývá, je milá povinnost zařídit si byt či dům podle svého vkusu? Vsázet na intuici je v tomto případě dobré, ale nesmíte porušovat nepsaná pravidla. Inspirujte se v obrázkových magazínech a prohlédněte si nejnovější trendy, ale nezapomeňte, že bydlení by mělo vyhovovat hlavně vám a vaší rodině. Protentokrát proto nechte trendy stranou a věnujte pozornost praktičnosti a pohodlnosti.

    Úložné prostory

    Zaručeně úspěšní budete, pokud nepodceníte úložné prostory. Komory, spíž, šatna, vestavěné skříně, patra a další. To vše oceníte a věřte, že věci k uskladnění budou rozhodně jen přibývat, a ne naopak.

    Barevné variace

    Jestliže se chystáte vymalovat, nevrhejte se bezmyšlenkovitě po svých oblíbených barvách. Myslete také na to, jaký máte nábytek a jaké pocity ve vás která barva vzbuzuje. Stejně tak i obklady podlahy se obvykle osvědčí v méně nápadných barvách. Barevný nádech a kontrasty vytváří obvykle spíše nábytek a doplňky.

    Dominanty

    Při zařizování zvolte dva až tři prvky, které chcete zvýraznit. Ať už je to krb, schodiště, sedačka anebo knihovna. Když je extravagantních věcí moc, interiér působí roztříštěně a neklidně. Přemýšlejte také nad tím, na co se budete dívat, když se uvelebíte v sedačce, a podobně.

    Elektroinstalace

    Jestliže se pouštíte také do umístění rozvodů, buďte prozíraví a věřte, že spotřebiče budou přibývat. Zvolte větší množství šikovně situovaných zásuvek. Například, i když ještě nemáte myčku nádobí, popřemýšlejte, jestli její existence v budoucnosti není reálná. Ušetříte si spoustu práce, když vše připravíte již teď.

    Venkovní žaluzie a osvětlení

    Je třeba nezanedbat také zdánlivé detaily, jako jsou například žaluzie. Zauvažujte, jakým směrem máte okna, abyste si v horkých letních dnech nežili jako ve skleníku. Venkovní žaluzie již dlouho nejsou nevkusnou praktickou věcí, jejich design šel rychle dopředu. Teď už mohou sloužit také jako designové zpestření. V případě domu navíc nepodceňte venkovní osvětlení.140

    Přečtěte si také: