Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Bydlení v Praze: Je to opravdu oříšek?

    15.7.2011, Dagmar Čechová

    Bydlení v hlavním městě je snem i noční můrou zároveň. Sehnat slušný byt v Praze je opravdu těžké, naštěstí se ale stále realizují nové a nové projekty a trh tak může nabídnout každému něco. Pojďme se tedy podívat na několik zajímavých lokalit, ale i na problémy spojené s bydlením v metropoli.

    Byt v Praze je pro mnohé představou ideálního bydlení, to ale ještě nevědí, co je v hlavním městě čeká. Prvním problémem je samotné sehnání obstojného bytu, který vyhovuje vašim představám. Často takové bydlení ale najdete na druhé straně města od místa vašeho zaměstnání, popřípadě školy, kterou navštěvují vaše děti, a tak se stává, že více než polovina obyvatel každý den dojíždí přes půlku Prahy. Pak je tu cena – pokud chcete bydlet v centru, připravte si kromě silných nervů i hodně peněz – pronájem se tu pěkně prodraží. A jestli si myslíte, že s garsonkou ušetříte, jste na omylu – za ty se dnes platí více než za 3+1

    Když už budete konečně bydlet, překvapí vás určitě mnoho dalších věcí – hluční sousedé, ale i hluk z ulice, neustálé otřesy kvůli projíždějící hromadné dopravě a nákladním vozům. Na druhou stranu to máte všude blízko – přes celou Prahu se metrem dá dostat za necelou hodinu. Na každém rohu je alespoň malá samoobsluha, na okrajích města i velká obchodní centra a v poslední době přibývá i zeleň.

    Kromě parků a stromů se ale v hlavním městě rozmáhá ještě jeden trend – developerské projekty v Praze rostou jako houby po dešti. Jedním z nich je například rezidence Korunní. V samém centru města byl koncem loňského roku dokončen komplex novostaveb kombinující příjemné a klidné prostředí s ruchem města. Rezidence má čtvercový půdorys, v jehož středu se nachází přívětivá zelená plocha vhodná k relaxaci.

    V roce 2009 byl dokončen i projekt BelariePark v Modřanech. V areálu staré továrny Orion se dnes nachází několik novostaveb s byty vhodnými pro rodiny s dětmi, ale i pro mladé lidi. V okolí se nachází mnoho možností sportovního vyžití a do centra to je jen pár minut. Co víc si přát! Nové byty v Praze vznikají každou chvíli a už je jen na vás, jaký si vyberete.

    Přečtěte si také: