Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Pomaturitní studium jako vstupenka na univerzitu či do zaměstnání

    9.3.2011, Michaela Rochovanská

    Nedostali jste se na vysněnou vysokou školu, ba dokonce ani na záložní vysokoškolský plán? Nezoufejte! Neznamená to hned, že vaše šance vypršely a musíte jít čelem do nevhodného zaměstnání. Všanc přichází několik škol nabízejících pomaturitní obory, zejména pak jazyků.

    Pokud jste nebyli přijati na některou z vámi vybraných univerzit a nechcete-li jít rovnou pracovat, přichází dvě možnosti. Jednou z nich je možnost studovat na vyšší odborné škole, druhou pak pomaturitní studium.

    Tříleté studium na vyšší odborné škole je však ledaskdy dost finančně náročné. Kromě toho, že dojíždějící studenti (kterých je většina) platí nemalou sumu za dojíždění, musí platit i většinou vysoké školné. Nechcete-li studovat „na Dis.“ za nemalou částku, zvolte pomaturitní studium. To je zaměřeno převážně na výuku dnes tolik zaměstnavateli požadovaných jazyků, s důrazem na jazyk anglický.

    Studium angličtiny, velký krok dopředu

    Zvyšte si tedy šance k přijetí v příštím roce. Dnešní společnost výbornou znalost angličtiny vyžaduje, většinou pak na té nejlepší úrovni. Ač studium jazyka absolvujeme na střední škole, ne vždy můžeme říct, že onen jazyk dokonale ovládáme. Máte-li však angličtinu třikrát do týdne v početné studijní skupině, kde se dělají z velké části jen písemná cvičení, mluvu na výborné úrovni musíme vypilovat stejně jinak. Dnes není potřeba vycestovat do cizí země. Právě denní studium, které zabere rok, vám dá co nejhlubší znalosti.

    Připravte se na mezinárodní zkoušky

    Roční jazykový kurz je zaměřený především na potřebnou konverzaci. Možná právě rok na pomaturitním jazykovém studiu vám dá víc, než celé čtyři roky angličtiny na střední škole. Velkým plusem je, že díky pravidelným konverzacím si na jazyk zvyknete a následně nebudete mít problém a ostych v cizí řeči promluvit. U přijímacího pohovoru k zaměstnání tak zaperlíte.

    Toto studium klade taktéž důraz na přípravu na mezinárodní zkoušku KET, PET, a dokonce i FCE. S touto světově uznávanou certifikací se rozhodně neztratíte a budete mít velké plus mezi ostatními. Ať už se budete znovu hlásit na univerzitu, budete-li žádat o zaměstnání, ale samozřejmě také pro větší sebevědomí, lepší pocit z konverzace, kterou oslníte a samozřejmě využijete, i kdyby jen na dovolené v zahraničí.

    Přečtěte si také: