Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Webové tipy: Inspirace pro vaše domácí vaření

    25.11.2010, Radka Kapuciánová

    Ať už vaříte každý den či jen příležitostně, stránky www.prostri.cz vám nabídnou nepřeberné množství receptů od předkrmů a polévek přes hlavní chody a saláty až po moučníky a dezerty. Výhodou tohoto serveru je, že zde najdete i mnoho dietních receptů, díky čemuž tu máte opravdu velkou inspiraci pro své domácí vaření i pokud jste zrovna na dietě.

    Sama využívám mnoha šikovných receptů a oceňuji i rubriku tipů a triků pro vaření. Zde se například dozvíte, jak zajistit, aby vám neslzely oči při krájení cibule, co dělat, když zjistíte, že nemáte strouhanku, ale už máte připravené vše ostatní na přípravu řízků, či jak zachránit přesolené či přepepřené jídlo. Najdete tu dokonce i několik tipů na vaření pro lidi s bezlepkovou dietou.

    Jestliže máte nějaké své oblíbené a chutné recepty a nechcete si je nechávat jen pro sebe, můžete se s nimi pochlubit na stránkách. Pomůžete tak dalším kuchařům a kuchařkám a sami pak můžete čerpat inspiraci od ostatních. Je to dobrá pomoc, když už nevíte, co doma uvařit. Nápady pak můžete brát i z receptů od tvůrců webových stránek.

    Na stránkách máte možnost i přispívat do fóra či si požádat o pomoc v poradně. Na fóru můžete s dalšími lidmi, kteří se stejně jako vy zajímají o vaření, probrat témata jakými jsou například bio potraviny, dietní recepty či oblíbené restaurace. V poradně pak máte možnost požádat o radu kuchařského odborníka. Pokud chcete pro svou rodinu, přátele či partnera připravit něco speciálního, ale vašemu receptu něco chybí, je to vhodný čas napsat zkušenému kuchaři, který vám rád poradí.

    Poslední dobou stoupá obliba farmářských trhů, kde si člověk může zakoupit nejčerstvější zboží přímo od výrobců; informace o konání farmářských trhů se dozvíte ve speciální sekci diskuzního fóra.

    Neopomenutelnou součást webu tvoří i sekce soutěžní, která člověku jistě ještě více zpříjemní hledání potřebných receptů.

    Až budete příště stát doma u sporáku a nebudete vědět, co připravit k jídlu, zkuste se podívat na internet. Stránky www.prostri.cz vás jistě nezklamou.

    Přečtěte si také: