Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Dětské dorty všech druhů, tvarů a barev - kde získat inspiraci?

    20.11.2010, Hana Kudrnová

    Všechny maminky, a věříme, že i dostatečný počet tatínků to zná – náš malý Kubíček (nebo Hanička či Honzík) má zase o rok víc. A jelikož dětství je doba, na kterou budeme vzpomínat, i kdybychom nechtěli, a narozeniny jsou ještě událostí pozitivní, musí se to prostě pořádně oslavit! Prvek, který na takové narozeninové oslavě nesmí v žádném případě chybět, je – fundovaní rodiče už se usmívají pod vousy – ten nejskvělejší dětský dort!

     

    Při pořádání takové narozeninové oslavy mají rodiče ideální příležitost předvést svým dětem, jak dalece se vyznají. Dětská kritéria jsou, světe div se, totiž systematizována s poněkud nižšími nároky. Ale díky za to, takhle máme příležitost zapůsobit na své děti bez zvláštní námahy a tudíž i častěji. Právě jedním z takových velmi působivých faktorů se na narozeninové párty zcela jistě stane dětský dort. Pokud tatínek zrovna není ve své kůži nebo se cítí unaven po náročném pracovním týdnu, můžeme očekávat, že dort bude nejcharismatičtějším návštěvníkem oslavy.

    Jak by ale takový dort měl vypadat? Můžete se spolehnout, že dětem vůbec nezáleží na tom, aby měl fialovou barvu, jestliže právě frčí lila. Ani další sezónní a krátkodobě moderní jevy u dětí nehrají žádnou roli. Jejich svět je ovlivněn maximálně tím, co sledují v televizních pohádkách nebo animovaných filmech. Zaručený úspěch tedy sklidíte s dortem ve tvaru Maxipsa Fíka, Křemílka a Vochomůrky, Sněhurky a podobných oblíbených večerníčkových postaviček. Pokud jde o animované celovečerní filmy, určitě zaujmete například motivy ze Shreka, Příběhu hraček, Doby ledové, Hledá se Nemo apod.

    Důležité je samozřejmě přihlížet k tomu, co má samo dítko rádo a k čemu inklinuje. Pokud máte doma malého klučičího banditu, asi ho nezaujmete růžovým dortem, ze kterého trčí roh jednorožce. Pro kluky je vhodné vytvořit dort ve tvaru fotbalového hřiště, kopačáku, traktoru nebo oblíbeného auta. Holčičky ocení panenku, princeznu, poníka a určitě i zmíněného jednorožce. Všichni také víme, jak děti milují zářivé barvy, a této znalosti je také třeba využít.

    Pokud tedy seberete všechnu odvahu a pustíte se do výroby narozeninového dortu pro svého potomka sami, mějte hlavně na paměti, že je důležité popustit uzdu své fantazii a rozpomínat se na vlastní dětství. Inspiraci pro svůj výtvor můžete načerpat nejlépe v různých internetových fotogaleriích dortů, popřípadě v obrázkových knihách zaměřených na toto téma. Přejeme tedy hodně fantazie a správné inspirace!

    Přečtěte si také: