Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak zabavit malé dítě, když už zásoby hraček a knížek nestačí?

    9.10.2010, Silva Pokorná

    Venku už několik dní prší, nebo jste doma kvůli nemoci. Tak nebo tak, po pár dnech je to pořádná otrava.  Všechny knížky jste přečetli snad stokrát, hračky a stavebnice vyndáte a obratem uklidíte, všechny už jste tenhle týden v ruce měli. Nic už dítě nedokáže zaujmout. Nezoufejte, máme pro vás několik jednoduchých tipů, jak si zkrátit dlouhou chvíli.

    V každé domácnosti se najde mnoho míst, která lze společně prozkoumat. Zkuste se prohrabat šatníkem nebo vytahat hrnce a poklice. Neděste se, budete se dobře bavit a učit zároveň. Díky oblečení můžete trénovat názvy jednotlivých kusů oděvů a barvičky. Z nádobí se dá zase lehce vykouzlit hudební nástroj nebo vystavět věž. Můžete taky společně vařit. Syrové těstoviny a rýže poslouží jako suroviny. Dítě se zabaví, ale neumaže.

    Určitě se u vás najde i spousta starších časopisů, které vám nebude líto rozstříhat. Vezměte tedy nůžky, prolistujte je a vystříhejte zajímavé obrázky. Společně pak vytvořte na samostatném papíře zajímavé koláže na různé téma. Nebo nechte dítě, ať si vytvoří koláž dle vlastní fantazie. Přidejte pár fotek z rodinného alba a máte připravený originální dárek.

    Možností, jak se lze doma jednoduše zabavit, je opravdu nepřeberné množství. Můžete různě přišívat nebo navlékat knoflíky a korálky, lepit a nabarvovat syrové těstoviny. Z vařeček, kousků látek, korálků, zbytků bavlnek a pomocí lepidla a s trochou fantazie vykouzlíte roztomilé postavičky a můžete si zahrát i divadlo. Jestli máte možnost vyběhnout ven aspoň na chvilku, nasbírejte si kaštany a spadané listí.  Z kaštanů se dají vykouzlit různá zvířátka. Určitě si je pamatujete z vlastního dětství. A listy můžete použít do vaší koláže. Nalepte je tam přímo, nebo udělejte otisky vodovými barvami.

    Pro batolátko, které miluje pohyb, připravte opičí dráhu. Pomocí židlí, hrnců, kbelíku a plastových lahví nasimulujte hřiště. Peřiny a polštáře vám dobře poslouží místo žíněnky u sedačky, coby skokanského můstku. Z deky zachycené o opěrky židlí zase vykouzlíte tunel a plastové láhve poslouží jako kužely, které bude obíhat ze všech stran. Vaše dítě bude nadšené a nebude chtít přestat.

    Pokud je ale dítko rozmrzelé a žádná činnost ho nezaujme, relaxujte. Dejte si klidně už ve čtyři odpoledne voňavou koupel s hromadou pěny. Třeba i společně. Cachtání ve vodě odolá málokteré dítě. A pak se zavrtejte do postýlky a pusťte mu oblíbenou pohádku. Vy u toho můžete přemýšlet nad podzimní a zimní výzdobou vaší domácnosti.

    Příště vám totiž prozradíme, jak si vyrobit podzimní a zimní ozdoby. S většinou vám můžou děti pomoct a společně si tak vyzdobíte váš byteček nebo domeček.

    Přečtěte si také: