Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Pozor na zdraví! Nekvalitní rozkládací sedací souprava vám může pokazit záda.

    15.4.2016, Komerční sdělení

    Rozkládací sedačka řeší problém mnoha domácností s nedostatkem místa. Pokud na takovéto sedací soupravě chcete spát často, volte jedině kvalitu.

    Malý panelákový byt, málo pokojů, malý obývák, velká rodina a hodně hostů? Jak jen vyřešit problém s nedostatkem místa na spaní? Rozkládací sedačka se většině domácností v České republice jeví jako jediná záchrana. Dávejte si však pozor, než si nějakou vyberete. Přeci jenom třeba investovat do kvalitní rozkládací sedací soupravy a rozmyslet si předem, na co všechno se sedačka bude využívat. Možná zjistíte, že rozkládací sedačku vlastně ani nepotřebujete.

    Na každodenní spaní nejsou určené všechny gauče

    Jak je už zmíněno v úvodu, malý panelákový obývák a nedostatek místa trápí řadu českých rodin. Není ani výjimkou, že některé rodiny, především pak rodiče, si z obýváku na noc dělají ložnici. Rozkládací gauč tak používají ke každodennímu spaní.

    Rozkládací sedací souprava ušetří místo, ale co vaše záda a zdravý spánek? Ne všechny rozkládací sedačky jsou totiž určené na každodenní spaní. Výplň je určená primárně na sezení a ne na ležení. Proto je třeba vybírat takovou sedačku, která je přednostně určená na spaní a ve které naleznete prvotřídní matraci podobnou té, jakou byste si koupili i do postele.

    Rozkládací konstrukce se více kazí

    Gauč a postel v jednom znamená i mnohem složitější konstrukci. Takováto sedací souprava je mnohem náchylnější k poruchám. Pokud rozkládací sedačku doopravdy potřebujete, musíte se zajímat o kvalitu daného produktu. Jinak by se Vám mohlo stát, že po pár měsících nepůjde lůžková čas dovřít, nebo gauč rozložit, začnou praskat šroubky a jiné kovové komponenty...

    Nemůžete si ale myslet, že kvalitu získáte za pár stovek. Pokud nedisponujete financemi, třeba se dívat i do outletů nebo dokonce bazarů nábytku, kde najdete kvalitní soupravy staré pár let.

    Při výběru dbejte i na snadnost rozkládání sedačky! Měl by jí zvládnout otevřít jeden člověk, aniž by se při tom musel moc namáhat.

    Náhradní postel nepotřebuje každý

    Mít rozkládací sedačku je v Česku tak trochu samozřejmostí a zvykem. Když si lidé prohlížejí nové sedací soupravy, téměř vždy zkoumají především ty rozkládací. Už si třeba ani neuvědomí, že doba, kdy ji doopravdy potřebovali, je dávno pryč.

    Pokud tedy máte pokoj pro hosty nebo jiné místo, kam případnou návštěvu uložit, vyberte si pevnou sedací soupravu. Nerozkládací gauč je vždy stabilnější a dokonce i jeho konstrukce umožňuje, aby byl pohodlnější. Nad takovouto sedačkou byste měli zauvažovat i tehdy, pokud na ni trávíte hodně času –čtete si, sledujete rádi filmy, povídáte si na ní s rodinou a přáteli. Pevná sedačka vám v tomto bodě udělá mnohem kvalitnější službu než ta rozkládací. Nedostatek místa pro hosty pak můžete vyřešit třeba nafukovací postelí, kterou vždy po odjezdu návštěvy zase sfouknete a schováte.

    Přečtěte si také: