Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Infrasauna a její účinky

    6.11.2015, Komerční sdělení

    Saunování je skvělým preventivním opatřením proti nemocem a má blahodárné účinky na zdraví člověka. Jde o jednu z nejlepších zbraní v boji proti chřipkám a nachlazení, zároveň podporuje prokrvení a pročištění pokožky a napomáhá svalové relaxaci nebo uvolnění dechu.

    Kromě klasických finských saun se v dnešní době těší velké oblibě infrasauny. Ty pracují na principu vyzařování infračervených paprsků. Infrasauny jsou vyráběny jak pro individuální použití, tak pro skupinové používání. Využít tak můžete například infrasauny pro dvě osoby a odreagovat se společné se svým přítelem, přítelkyní, kamarádem či kamarádkou. 

    Účinky infrasauny

    Infrasauny mají velmi pozitivní vliv na lidský organismus. Infračervené paprsky procházejí hluboko do našeho těla a tím dochází k jeho prohřátí a uvolnění. Teplota v infrasaunách se pohybuje mezi 50 - 60 °C. 80 % tepla vstřebá vaše tělo a pouhých 20 % se rozptýlí do okolního prostředí. Tím dochází k daleko intenzivnějšímu prohřátí a pocení, a daleko dříve, než u klasických saun.

    Nejdůležitější účinky

    • Stimulace krevního oběhu
    • Relaxace a regenerace organismu
    • Snížení svalového napětí
    • Snížení ztuhlosti kloubů, zad a končetin

    Mezi hlavní výhody infrasauny patří, že ji mohou využívat také alergici, astmatici, kardiaci nebo lidé s problémy s krevním tlakem.

    Posílení imunity a detoxikace organismu

    Pravidelné užívání infrasauny vede ke zvýšení obranyschopnosti imunitního systému organismu. Zvýšení teploty těla má také vliv na zpomalení růstu bakterií a virů, napomáhá k tvorbě bílých krvinek, které s těmito viry a bakteriemi bojují. Hlubší a intenzivnější prohřátí organismu v infrasaunách vede k velmi výraznému pocení. Při pocení se pak vyloučí velké množství odpadních látek, toxinů, tuků a nečistot z těla.

    Pomoc při bolestech zad, kloubů, svalů

    Infračervená terapie účinně působí při odstraňování bolesti, ať už se jedná o snížení svalového napětí nebo uvolnění bolavých zad. Velmi pozitivní účinky byly zaznamenány při léčbě revmatické artritidy, artrózy a dalších podobných onemocněních pohybového ústrojí. Infračervené záření má také pozitivní vliv na pružnost tkání.

    Podpora krevního oběhu a srdce

    Pobyt v infrasauně má také příznivý vliv na krevní oběh. Infračervené záření proniká do těla v hloubce 4 cm, čím dochází k výraznému prohřátí svalů a vnitřních orgánů. To vede k rozšíření cév, zvýšení srdečního objemu a rytmu, díky čemuž může krev lépe cirkulovat. Tento posilující efekt má vliv také na zlepšení fyzické kondice.

    Pozitivní vliv na pokožku

    Díky infračerveným paprskům a intenzivnímu teplu dochází k vyloučení velkého množství odpadních látek, ke zlepšení prokrvení pokožky, což přispívá k její regeneraci. To vede k otevření a pročištění pórů, k odloučení starých buněk a k celkovému zlepšení textury naší pokožky.

    Vliv infrasauny na lidskou psychiku

    Nejenže má infrasauna kladný vliv na naše zdraví, zároveň přispívá k uvolnění stresu a napětí a k celkové psychické pohodě. Saunování je také zdravou zábavou s mnoha pozitivními účinky, což vede k celkové harmonii našeho organismu.

    Přečtěte si také: