Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak uspořádat dokonalou party?

    29.9.2014, Komerční sdělení

    Slaví někdo z vašeho okolí narozeniny, nebo jen chcete uspořádat nějakou party pro své přátele a blízké? Pak si přečtěte následující článek, který poskytuje rady a tipy, jak uspořádat dokonalou party a přitom nic neopomenout. 

    Plánování

    Pokud chcete uspořádat nezapomenutelnou party, musíte si všechny činnosti dopředu rozplánovat. V prvé řadě je nutné, zamyslet nad množstvím návštěvníku, a na jakém místě by se party mohla uskutečnit. U pořádání akcí se velice často podceňuje, v jakém duchu bude probíhat, a zda ji bude něco charakterizovat. Můžeme uspořádat party v různém stylu – např. party grilovací, koktejlovou, narozeninovou nebo další tematicky laděné oslavy.

    Koho pozvat

    Při organizování party je důležité se v prvé řadě zamyslet nad počtem pozvaných osob. Ať už se jedná o jakoukoliv oslavu, pozvěte své přátelé a nejbližší.

    Místo konání

    Když už máte zhruba jasno, koho na oslavu pozvete, je čas na výběr místa. Místo by se mělo vybírat tak, aby se do daného prostoru vešli všichni pozvaní lidé, byl zde prostor na posezení, ale i prostor pro tancování či jiné aktivity. Nejvíce se nabízejí místa pro pořádání party jako domov, zahrada, restaurace, klub a podobně.

    Datum a čas konání

    Datum byste měli volit tak, aby vyhovoval většině pozvaným. Nejvhodnější jsou dny, kdy druhý den člověk nemusí vstávat. Nabízí se proto víkend nebo jiné volnější dny (např. svátky).

    Stejně jako datum je nutné pozvaným osobám také přizpůsobit načasování. Pro lepší určení času se zamyslete nad následujícími body:

    • pro jakou věkovou skupinu je party určena
    • jaké jsou časové možnosti pozvaných hostů
    • pokud party pořádáte mimo domov, jaká je otevírací doba pronajímaného prostoru

    Pokud jste již stanovili datum a čas konání, je dobré hosty pozvat několik týdnů předem. Pokud hosti budou vědět datum dostatečně dopředu, uzpůsobí si svůj program ve prospěch vaší akce.

    Výzdoba

    Dekorace hraje velice důležitou roli, neboť vás i vaše hosty naladí na party. Pro výzdobu je vhodné použití balónků, konfety, třpytky či girlandy. Na zahradu se hodí dekorace v podobě lampionů.

    Pohoštění

    Při různých oslavách je vhodné připravit celkové občerstvení ve formě rautu. Tak si může každý vybrat to, na co má chuť. Pohoštění se samozřejmě odvíjí od místa, kde bude akce probíhat. Pokud pořádáte oslavu venku na zahradě, nabízí se grilování.

    Ti, kteří nemají možnost uspořádat party venku, si musí vystačit s domovem či nějakým pronajatým místem. Zde je vhodné volit pohoštění v podobě jednohubek, obložených mís, zeleniny, slaných tyčinek atd. Nezapomeňte také na nějakou sladkou tečku (např. zmrzlinové poháry, malé dortíky, sušenky, ovoce).

    Při přípravě nápojů mějte na paměti, že mnoho hostů ocení alkohol v podobě vína, piva či tvrdšího alkoholu. Neměly by chybět ani nealkoholické nápoje jako voda, různé džusy, minerálky nebo čaje. Co se týče celkového pohoštění, můžete místo vlastních příprav využít cateringové služby, které vám na zakázku dodají jídla, která požadujete. Díky cateringu si nemusíte s jídlem a občerstvením dělat starosti a svůj čas můžete věnovat jiným povinnostem a zařizování.

    Oslava narozenin

    Pokud se jedná o narozeninovou oslavu, neměl by v žádném případě chybět dort. Při pořízení dortu máte dvě možnosti – buď dort sami vyrobíte, nebo seženete firmu, která narozeninové dorty na zakázku vyrobí. Ať už pořádáte jakoukoliv party či oslavu, účelem všech těchto akcí je, aby si každý účastník odpočinul, pobavil se a odnesl si sebou mnoho zážitků, na které jen tak nezapomene.

    Přečtěte si také: