Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Máte už svůj cestovní kufr?

    3.6.2014, Lucie Nová

    Už je to zase tady. Nervózně lítáte po bytě. Šampón, make-up, tu novou kabelku, nezapomenout na boty a rozhodně si s sebou vzít ty úžasné šaty, které jste včera právě pořídila za polovinu původní ceny. Zatímco si v hlavě odškrtáváte seznam, lámete si hlavu s tím, kam to všechno dáte!

    Trápíte se každoročně s balením na dovolenou a vždy se nemůžete dočkat toho momentu, kdy se poslední kousek zipu dopne a vy si konečně oddechnete úlevou? Anebo je váš cestovní kufr už tak ušmudlaný, rozdrbaný, či ztratil „podvozek“ při své poslední cestě letadlem? Pořiďte si nový, a to takový, který vydrží déle než byste čekali a se kterým bude cestování hračka.

    Investice do cestovního kufru se vám ze začátku nejspíš bude zdát jako přehnaná, a už vůbec ne nutná. Zamyslete se ale nad tím trochu logicky. Kvalitní kufr, v takové velikosti, která vám bude ideálně vyhovovat, vám ve výsledku ušetří nejen nějaké ty penízky a nervy při balení, ale dokonce i čas strávený při reklamaci na letišti, kam váš starý kufr dorazil roztrhaný na cáry. Jak ale vybrat ten správný?

    Co ovlivní váš výběr a koupi bude rozhodně velikost, materiál a provedení. Je třeba si nejprve uvědomit, na jaké cesty kufr vlastně vybíráte. Létáte nejčastěji na dovolenou za sluníčkem a poznáváním anebo cestujete pravidelně na krátké pracovní či jiné cesty? V prvním případě spíš využijete kufry větších velikostí. Často na dovolené nakupujete, tak potřebujete místo, kam uložit dárečky pro vaše blízké. V druhém případě byste se měli porozhlédnout po praktickém a menším kufru, který si vezmete třeba i na palubku, a nestrávíte tak čas na odbavovací přepážce a při výdeji zavazadel.

    Vybrat materiál bude asi nejsložitější a nejzásadnější. Na výběr máte z více druhů. Klasický textilní kufry jsou lehounké a tak trochu nafukovací. Většinou můžete zvětšit jejich objemovou kapacitu pomocí zipu navíc. Jsou ale náchylnější k poškození a neochrání svůj obsah příliš dokonale.

    Další možností jsou skořepinové kufry, které se u nás objevily teprve nedávno. Vyrábějí se z polykarbonátu a polypropylenu což se podílí na jejich výsledné lehkosti a především odolnosti proti nárazům a poškrábání. Jsou pevné a vhodné pro převoz křehkých věcí, je ale třeba do nich více investovat.

    Ať už si pro své cesty vyberete látkový či skořepinový kufr, vybírat můžete z různých značek a od různých výrobců. K těm nejznámějším patří například firma Samsonite nebo American tourister. Celý katalog zavazadel Samsonite naleznete na Veturo.cz.

    Přečtěte si také: