Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Máme pro vás 5 tipů, jak strávit propršený víkend

    9.6.2013, Alice Jendelová

    Počasí nám stále nepřeje a o létě si můžeme nechat jenom zdát. Děti zlobí, nudíte se a kapky za oknem vám na náladě nepřidají. Máme pro vás pár tipů, jak si propršené dny zpříjemnit.

    1. Kdo si hraje, nezlobí…

    A to je pravda pravdoucí. Máte-li doma děti, nic jiného vám ani nezbývá, abyste je zabavili. Při nejhorším si vystačíte s Člověčem, nezlob se, ale pokud chcete prožít odpoledne, které vás a děti bude i bavit, dejte si s vymýšlením hry trochu práce.

    Co kdybyste pro ně připravili hon za pokladem? Nepotřebujete velké prostory, s trochou fantazie vám bude stačit i byt v paneláku. Dejte dětem postupné indicie, aby prošly postupně všechny místnosti, některé můžete využít i víckrát a na konci bude poklad – sáček bonbonu, nanuk, muffiny k svačině. Kromě indicií mohou plnit i úkoly, zvláště hraje-li jich více.

    Pokud jste kreativní, můžete vymyslet nějakou rodinou hru nebo uspořádat turnaj v minihrách. Existuje velké množství her, při kterých nepotřebujete žádné pomůcky, například hádání osobnosti nebo vyjmenování všech zvířat od určitého písmene. Turnaj je možné uspořádat i s karetními hrami.

    2. Maraton zábavy či strachu

    Deštivé počasí je ideální pro filmový či seriálový maraton. Můžete si roztáhnout gauč, udělat kakao, jíst sušenky a sledovat s peřinou oblíbené filmy. Jak vybrat na co se dívat? Možností máte hned několik. Každý vybere jeden film, který si myslí, že by měli ostatní vidět, nebo si napište několik filmů a potom losujte.

    Existuje i hodně filmů s několika díly nebo je tu možnost seriálu. Pouštějte jeden díl za druhým a schválně do jaké řady dojdete. Nebo se můžete dívat jen na filmy s určitým hercem, od jednoho režiséra, z jedné země, z jednoho roku, žánru… Fantazii se meze nekladou.

    3. Vytvořte něco společně

    Je jedno, jestli společně s dětmi vytvoříte koláž z dovolené, kterou si budete moci pověsit, nebo uspořádáte tajné rodinné recepty do kuchařky od předkrmů po dezerty. Hlavní je, že to děláte spolu. Při práci si můžete povídat a takto strávený čas s blízkými je často k nezaplacení. Děti nebo i partner bude cítit, že se o něj zajímáte, když si necháte vyprávět, co celý týden dělal. Pozor, ať to nesklouzne k „zábavě“ typu, kdo si dřív uklidí pokoj, dostane svačinu. Snažte se, ať se všichni baví. Projeďte internet a najdete inspirace na DIY (do it yourself = udělej si sám) projektů.

    4. Přesuňte venkovní aktivitu domů

    Měli jste jen kempovat, ale déšť vám zkazil plány? Nevadí! Udělejte si tábor doma. Nemusíte hned rozkládat stan, i když s ním to bude větší zábava, stačí udělat dětem bunkr pod stolem, připravit jídlo, hrát karty nebo pexeso. Pokud máte vícečlennou rodinu, můžete sehrát představení Boudo, budko, kdo v tobě přebývá. Uvidíte, že děti budou nadšené.

    5. Hýčkejte se

    Nebo si prostě den doma užívejte co nejvíce. Přispěte si, posnídejte v posteli, buďte klidně celý den v pyžamu. Relaxujte ve vaně, umyjte si vlasy, dejte na ně masku a stejně i na obličej. Dopřejte si s partnerem vzájemnou masáž a uvidíte, jestli u ní skončíte. Každý by si měl občas dopřát odpočinkový den.

    Pokud i přesto, že prší, nechcete sedět doma, najde se hodně aktivit, které lze provozovat. Návštěva muzea, aquaparku nebo kina. Nejdůležitější je, abyste nebyli z počasí otrávení, protože pak si otrávíte i den. Prožijte ho vesele a v pohodě a déšť za okny vám přestane vadit.

     

    Přečtěte si také: