Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Připravujeme se s dětmi na cestu

    28.3.2013, Radka Kapuciánová

    Čeká vás dovolená s vašimi dětmi? Nevíte, kam přesně vyrazit a na co si dát na cestách pozor? Poradíme vám.

    Vybíráme letní dovolenou

    Jaro sice o sobě teprve pomalu dává vědět, pod dlouhé zimě jsou před námi oblíbené jarní výlety, ovšem je třeba začít pomalu ale jistě přemýšlet, kam se vydáte v létě na dovolenou. Zejména pokud jste vybíraví, očekáváte velký výběr dovolených za dobré ceny a vysoký standard nabízených služeb, měli byste si s pořízením vašeho letního odpočinku pospíšit.

    Kam na dovolenou

    Každý z nás si svou dovolenou představuje úplně jinak – někdo dává přednost drahým hotelům přímo na pláži, další vysokohorským túrám, stanování či poznávacím zájezdům do evropských velkoměst. Dokud si můžete vybírat pouze podle svého vlastního vkusu a možností, nejste ničím omezeni, ale jakmile máte děti, musíte vaši dovolenou pečlivě promyslet.

    S dětmi na výlety

    Dovolená s dětmi může být pěkný zápřah, pokud jim své letní radovánky nepřizpůsobíte. Vezměte proto v úvahu především jejich věk a zájmy. Jestliže se tedy vaši potomci bojí například létání, nekupujte zbytečně drahou dovolenou u moře. I takový týden v horách nebo třeba u jezera může být velmi příjemný pro celou rodinu. Aby se děti nenudily a nezlobily, vymyslete jim program. Tipy na to, co podniknout jako rodina nebo co navrhnout dětem, najdete na internetu. Pokud chcete tip na výlet, ale nudí vás obyčejné návštěvy zoologických zahrad a dětských hřišť, ale nejste schopni sami přijít na něco originálního, podívejte se na internetové stránky plné tipů a akcí, kam vyrazit s dětmi.

    Zajistěte bezpečí vašich dětí

    Až budete přemýšlet, kam s dětmi na dovolenou, nezapomeňte na zdraví a bezpečnost vaši i vašich dětí. Chystáte-li se například letět za exotikou, nechejte se očkovat. Na očkování nezapomínejte ovšem ani v našich zeměpisných šířkách – stačí obyčejné kousnutí klíštětem a bez očkování z toho může být pěkně nepříjemný zážitek.

    Cestujeme autem

    Jestliže se chystáte na dovolenou jet autem, neděste se dlouhé cesty. Sbalte dětem svačinu, dostatek pití a jejich oblíbené hračky, pro ty větší jejich cestovní hry nebo třeba hudební přehrávač. Tak budete mít zajištěnou klidnou cestu. Nezapomeňte s sebou zabalit i oblečení  na převlečení navíc, pokud by dítěti v autě bylo chladno či naopak příliš horko. A pokud cestujete s miminkem, rozhodně do cestovní tašky, kterou budete mít po ruce, přibalte lékárničku, náhradní dudlík, vlhčené ubrousky, náhradní pleny apod. Zajistěte si klidnou a pohodovou dovolenou.

    Přečtěte si také: