Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Pořizujeme výbavičku pro miminko

    11.3.2013, Radka Kapuciánová

    Čekáte miminko a ještě nemáte pořízenou celou výbavu? Poradíme vám, co koupit a na co si dát pozor.

    Budeme mít miminko!

    Prožíváte právě jedno z nejkrásnějších období života, období, kdy ve vás roste život nový. S partnerem se nedočkavě těšíte, až váš malý dáreček bude na světě, ale ještě před tím je třeba vyřešit spoustu věcí. Jedna z nejdůležitějších věcí, které máte momentálně na seznamu k zařízení, je, kde a jaký koupit kočárek, oblečení, autosedačku, jestliže plánujete jezdit i s miminkem, a spoustu dalších věcí.

    Koupit nové či bazarové?

    Jako ostatně u všeho je možné veškerou výbavu sehnat novou značkovou či použitou z bazaru či od jiné maminky se slevou. Pokud chcete ušetřit, ale nenakupovat zrovna hned z druhé ruky, máte možnost nákupu na internetovém e-shopu. Podívejte se třeba na kočárky Maxi Cosi - krásné troj- i čtyřkolky v několika barevných provedeních, s nafukovacími i nenafukovacími kolečky, nastavitelnou rukojetí, popřípadě otočnými předními koly. Pokud byste raději uvítali sportovnější vzhled kočárku pro vašeho potomka, zvolte například kočárek Quinny. Ten má v závislosti na modelu dokonce až deset barevných kombinací. Stejně jako u kočárků Maxi Cosi můžete kočárek kombinovat s autosedačkou či hlubokým lůžkem pro pohodlné cestování již od narození.

    Nákup bezpečné autosedačky

    Pokud cestujete autem a předpokládáte, že budete jezdit i po narození miminka, je třeba si zakoupit vyhovující a bezpečnou autosedačku. Stejně jako kočárky ji můžete pořídit v různých barevných variantách a designech. Dávejte však při jejím používání pozor na to, jestli má dítě správnou velikost - pro každý věk kojence i batolete je vhodná jiná, úměrně váze a výšce dítěte. Ještě před nákupem autosedačky si rozmyslete, zda-li ji budete chtít umístit po a nebo proti směru jízdy. Na tom závisí konstrukce sedačky.

    Nezapomeňte na dětské pojistky!

    Při nákupu nezbytných věcí pro miminko nezapomeňte na to, že malé děti jsou mnohem citlivější než dospělí, potřebují tudíž takové drobnosti, bez kterých bychom se jinak my obešli. Kontrolovat musíte například správnou teplotu koupele, kupte si tak teploměr do vany, se kterým budete v klidu. Na co se nevyplatí zapomenout jsou všelijaké dětské pojistky, ochranné kryty a růžky, aby vaše dítě nepřišlo zbytečně ke zranění. Ať už si budete kupovat například kočárek Maxi Cosi nebo jen potřebujete dokoupit několik chybějících maličkostí, vyberte si z pohodlí vašeho domova na internetu, takovým nákupem navíc ušetříte.

    Přečtěte si také: