Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Každá krize má své řešení

    25.2.2013, Markéta Vocetková

    Ne vždy se nám daří vycházet s penězi. Mohou nastat záludné situace, kdy není jiná možnost, než si vzít úvěr. Jaký zvolit? a co to obnáší?

    Asi už se vám stalo, pokud tedy nepatříte mezi ty šťastlivce se stotisícovými příjmy, že jste měli hluboko do kapsy. Nečekané výdaje, když se rozbila lednička či pračka, havárie automobilu či větší vydání dětem na zájezd do školy. I když většinou s penězi běžně vycházíte, může kdykoli nastat doba, kdy je nutné zaplatit více, než momentálně máte. A co pak?

    Krátkodobé půjčky jsou dobrým řešením

    Okamžité půjčky jsou řešením situací, kdy potřebujete peníze ihned na ruku, ovšem víte, že je budete moci v dohledné době splatit. Takové řešení je často vhodné pro firmy a podnikatele, ovšem není vyloučeno, že jej nemůže využít i běžný občan. Jen za jiných podmínek a jiným způsobem. Zatímco podnikatelé disponují častěji s větším množstvím peněž a krátkodobými úvěry kryjí okamžité výdaje, běžný občan půjčky na ruku využije hlavně v podobě kreditních karet či kontokorentu.

    A o co jde? Kreditní karty i kontokorent dovolují přesáhnout povolený limit karty, na určité bezúročné období. Jakmile jej překročíte, platíte vyšší úroky. Proto je dobré se rozmyslet, zda je kreditní karta či kontokorent to pravé ořechové právě pro vás. Pokud potřebujete hotovost půjčit na delší dobu, je výhodnější si zřídit běžný účet. Ve většině případů vyřídíte půjčky hned na pobočce vaší banky, po doložení potvrzení o výši příjmů a sepsání patřičné smlouvy.

    Mnoho firem se zabývá okamžitými půjčkami bez potvrzení příjmu. Je to jedno z řešení, ovšem velmi dobře si přečtěte podmínky půjčení. Porušení smluvních podmínek v tomto případě může znamenat placení poplatků navíc, které by vás mohly nemile překvapit.

    Vždy je lepší žít bez dluhů, ovšem komu z nás se to v dnešní době podaří. Jak se říká, jednou jsme dole, jednou nahoře a přesně pro tyto případy je tu možnost využití krátkodobých, okamžitých úvěrů. Až nastane doba, kdy budete o podobném řešení uvažovat, volte to nejpřijatelnější a nejjednodušší řešení.

    Přečtěte si také: