Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak vybrat ten správný kočárek? Poradíme vám!

    7.3.2013, Alice Jendelová

    Čekáte přírůstek do rodiny a je na čase koupit kočárek? Na trhu je nepřeberné množství značek, modelů a barev. Máme pro vás pár rad, jak vybrat ten správný.

    Pro chlapečka modrý, pro holčičku červený

    Nad barvou je třeba popřemýšlet. Pokud víte pohlaví miminka, máte situaci trochu ulehčenou, ale vždy je třeba si položit otázku: neplánujeme další dítě? Pokud chcete mít třeba do dvou let další miminko a kočárek si necháte i pro něj, rozhodujte se spíše mezi neutrálními barvami jako jsou odstíny hnědé, béžové, žluté, šedé nebo fialové.

    zdroj: znackovekocarky.cz

    Chcete-li však kočárek pro další dítě nový, nebo zatím další miminko neplánujete, můžete přizpůsobit barvu pohlaví. A rozhodně se nemusíte držet známého modrá pro kluka a červená pro holku, i když tyto barvy dominují.

    Pro chlapečka

    Pokud chcete zůstat u modré, máte na výběr mnoho odstínů. Velice moderní je teď petrolejová či tyrkysová. Oblíbené jsou i kombinace s jinými barvami. Velmi pěkná je kombinace modré a hnědé či šedé. Pro kluka se hodí ale i zelená, která je opět nabízena v široké škále odstínů. Nic ale nezkazíte ani s kombinací sytě zelené a modré. Kočárek bude veselý.

    Pro holčičku

    Kromě tradiční červené, můžete popustit uzdu fantazie a zabrousit do růžových odstínů. Moderní je tmavě růžová nebo ostrá, výrazná růžová, které se říká hot pink. Kombinovat ji můžete zase s hnědými odstíny, ale hodí se k ní i zelená. Oblíbenou barvou pro kočárky je i oranžová, ale pozor na výrazné neonové odstíny, které připomínají reflexní vestu.

    zdroj: www.kocarky.cz

    Kolečka, puntíky nebo kytky

    Když už máte barvu, následuje další krok. Potisk, vzor nebo jednobarevný kočárek? Velmi oblíbené a moderní jsou puntíky a kolečka a navíc se hodí pro kluka i holku. Často se objevují i potisky kytiček. Moderní jsou spíše větší než drobné kvítky.

    Zdroj: kocarky-atd.cz

    Na co si dát pozor?

    Až budete vybírat barvu, vždy si uvědomte, jaká barva dominuje, pokud světlá, znamená to, že se lehce ušpiní. Stačí jen, když ji otřete o špinavé auto při přepravě. Důležitá je také sportovní verze, ve které bude už dítě sedět a také často jíst. Ideální je, když je na rukojeti tmavší barva, kterou vaše zlatíčko tolik neupatlá.

    Kombinace se vyplatí

    Kočárky jsou většinou nabízeny v kombinaci se sportovní verzí a často i s autosedačkou. Nechybí ani další příslušenství jako třeba plachta proti dešti či slunečník. Vždy se informujte, co vše je součástí a vyzkoušejte si oba druhy kočárků. U sportovní verze si dejte pozor, aby se vám za kočárkem pohodlně šlo a nekopali jste do něj nohama. Zkuste i také kočárek zabrzdit a pohoupat.

    Pár rad závěrem

    Poptejte se na zkušenosti s kočárky kamarádů a známých. Pokud nikdo ve vašem okolí miminko nemá, prozkoumejte internet. Dejte pozor na rozměry, pokud chcete mít kočárek déle, kupujte delší. Některé firmy také nabízejí long verzi. Vždy si kočárek zkuste, i když si ho vyhlédnete na internetu. Vyzkoušet si ho můžete v obchodě, uvidíte, jak se vám s ním jezdí a zda barva odpovídá internetu.

    Přečtěte si také: