Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vybavujeme byt či dům

    11.12.2012, Radka Kapuciánová

    Co je právě v trendu? Jaké jsou možnosti? Co za novinky se v oboru nábytku a designu dá najít?

    Pořizujeme nemovitost

    Jestli zrovna nepatříte k těm šťastlivcům, kteří zdědili nějakou nemovitost, dříve či později na vás čeká důležité rozhodnutí – kde se s vaší (budoucí) rodinou usadíte? Chcete si pořídit byt v centru města, dům v satelitním městečku či domek na samotě? Co od vašeho bydlení očekáváte?

    Rekonstrukce nemovitosti

    I když už si své místo najdete, čeká vás ještě plno práce. Téměř se nestává, aby noví majitelé nemovitosti byli plně spokojeni se stávajícím stavem bytu či domu, a tak se vrhají do leckdy nákladných a složitých rekonstrukcí. Opravy a nové vybavení nemovitosti pak ovšem čeká i na ty, kteří zdědili stavbu, která jim plně nevyhovuje.

    Vybavujeme obývací pokoj

    Každý z nás je jiný, a proto logicky i jiné věci bereme jako samozřejmé, líbí se nám jiné dekorace, barvy, jiný nábytek. Při některých rozhodnutích ale budeme zřejmě přemýšlet naopak dost podobně; například při rekonstrukci a zařizování obývacího pokoje. Každý z nás v něm chce jistě mít pohodlnou pohovku, křesílka či jejich kombinaci, někteří malou knihovnu, chybět nesmí jistě televize a menší úložný prostor na všechna CD, DVD a jiná záznamová zařízení. Lišit se naše představy budou v tom, jestli pro svůj obývací pokoj zvolíme moderní nábytek či nábytek klasičtějších tvarů i materiálů. Trendem posledních let je udržovat obývací pokoj čistým a vzdušným, tedy přesunout všechny úložné prostory do jiných místností bytu či domu. Je to pochopitelné, jelikož právě pro posezení s návštěvou poslouží nejčastěji obývací pokoje.

    Jak osvěžit váš obývací pokoj 

    Velmi oblíbenou novinkou na trhu nábytku pro domácnost jsou tzv. obývací stěny. Volit můžete z různých velikostí, typového provedení, materiálů i barev. Obývací stěny jsou skvělým designovým a zároveň praktickým doplňkem, který ozvláštní váš obývací pokoj.

    Nábytek do dětského pokoje

    Pokud máte celý byt či dům zařízen moderně, nezapomeňte na to ani při zařizování dětského pokoje pro vaše potomky. Dětský nábytek můžete pořídit v masivu či v laminovaném povrchu. A ozdobou pokojíčku mohou být dětské postele, například ve tvaru formule či hasičského auta, a pokud máte dvě děti, ideální volbou bude postel dvoupatrová ála autobus. V takových postýlkách budou vaše děti rády usínat. 

    Sjednoťte vaši ložnici

    Samozřejmě pak nesmíte zapomenout ani na sebe. Ložnice už nemusí být jen místnost s holými zdmi a jednou postelí - pořiďte si takovou nábytkovou sestavu, která se vám bude líbit a bude se svým stylem hodit do celkového aranžmá vašeho bytu či domu. Kupte si postel, skříň, komodu, knihovnu, noční stolek, toaletní stolek se zrcadlem a poličky, to vše samozřejmě ze stejné série, aby vaše ložnice působila sjednoceně.  

    Přečtěte si také: