Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vánoční výzdoba, zkrášlete svůj domov

    13.12.2012, Kateřina Ondíková

    Většina z nás chce vždy působit na druhé jen skvělým dojmem. Chodí upravená, vaří ty nejlepší večeře, jaké svede pro své známé. Dárky vybírá poctivě a s rozvahou. Pečlivě uklízí nejen svůj příbytek, ale i jeho okolí. Když je tohle vše už rutinou, nezbývá než započít další kroky k zvelebování.

    V těchto adventních dnech, kdy své pokoje máme zkrášlené do vánočních barev, vůně skořice a svařeného vína se vine celým bytem a cukroví potají ubývá ve spíži, si i naši sousedé zaslouží trochu té pravé vánoční atmosféry. Neskrývejte ji za zavřenými dveřmi!

    V dnešní době existuje řada obchodů, jež nám poskytne nepřeberné množství dekoračních předmětů pro náš byt. O Vánocích to platí dvojnásob! Osobně nejsem žádný přeborník ve zdobení. Tiše závidím zručným kamarádkám, které si umí leccos vyrobit a poradit si bez nákupů všemožných, již hotových dekorací. Ale jelikož jsou vánoční svátky jen jedenkrát do roka, někam se mi letos zatoulal můj oblíbený věnec na dveře od nejmenovaného skandinávského výrobce. Dost možná vyjel na výměnný pobyt s velikonoční dekorací. Na jeho místě jsem našla úhledně složené barevné kraslice. Musela jsme tedy začít jednat!

    Potěšte sebe i ostatní

    Moji sousedé mají malé děti. Nic neobvyklého, pokud bydlíte v domě s dalšími šedesáti lidmi. Všimla jsem si, jak malí obyvatelé uvítali s nadšením mého podzimního dráčka, pyšně si poletujícího na dveřích. Stojím tedy v obchodě s novým věncem v ruce. Jak si ho prohlížím ze všech stran a povím vám: nic extra. Projdu obchod a odcházím s bytovými tapetami a jednou vánoční ozdobou stejné barvy. Přeci nikdo nikdy neřekl, že výzdoba musí být jen jehličí, věnec nebo světýlka. Poctivě vyzdobím dveře a mise splněna!

    Ve vaší fantazii se meze nekladou. Stačí jen mít správný cíl. Dveře do bytů jsou si všechny podobné, smutné a fádní. Věřte mi, že pár malých drobností (i celoročně) jim dodá nejen originalitu, ale především rozzáří staré chodby a vykouzlí úsměv na tvářích dětí i dospělých! Pokud potkáte sousedy, budete mít na cestu výtahem zajištěné společné téma a sousedské vztahy naberou nový rozměr.

    Přečtěte si také: