Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Plyn nemusí být strašákem peněženky

    29.11.2012, Markéta Vocetková

    Topíme, vaříme, jsme zvyklé na své pohodlí. Ovšem jako za vše, i za pohodlí platíme. Jak v dnešní době ušetřit výdaje? Například změnou dodavatele energií.

    Žijeme ve skvělé, elektrifikované době. Vše, na co se podíváme, svítí, hraje, nebo tím jinak pulzuje kouzlo elektřiny. Byl to velký objev, který celému světu otevřel oči a přinesl nové možnosti. Energie všeobecně, jsou dnes již považovány za samozřejmost. Každý počítá s teplou vodou v bojleru a teplými radiátory. Automaticky si rozsvítíme lampu, když se blíží šero. Ale co když se něco pokazí?

    Energie nejsou samozřejmostí

    Jak už bylo řečeno, na elektřinu, plyn a teplo jsme zvyklé. Považujeme je za samozřejmost. Ovšem už se moc nezamýšlíme nad skutečností, že za každou minutu při světle, za každý litr ohřáté vody i za každý ohřátý pokrm platíme. Obvykle si to uvědomíme až při vyúčtování či při platbě složenky. Také si říkáte, zda by ty hříšné peníze nešly nějak ušetřit? Ač se to zdá nepravděpodobné, jde to!

    Ať už máte jakéhokoliv dodavatele elektřiny a plynu, například eon plyn či  čez plyn, je dobré se zamyslet, zda tarif, který máte, je opravdu ten nejvýhodnější. Mnohé překvapí, kolik mohou ušetřit přechodem k jinému dodavateli či na jiný tarif. Výpočet plynu není zrovna lehká věc, ovšem existují přehledné kalkulačky, které vám s počítáním a následným výběrem tarifu pomohou.

    Pokud pouze vaříte na plynu, nebo jen topíte, úspory nebudou tak výrazné jako u domácností, které mají většinu zařízení na plyn. Neznamená to však, že úsporu neuvidíte. I domácnosti, které na plynu pouze vaří, ušetří až 3000. Jednoduše řečeno, čím větší máte spotřebu, tím více ušetříte.

    Proč si tedy nenajít chvíli času a nepodívat se na možné úspory? Obzvláště v dnešní době je dobré šetřit a nerozhazovat zbytečně. Vánoce se blíží a každá korunka do kapsy na vánoční dárky se hodí. Přejít k jinému dodavateli můžete kdykoliv, stačí se jen podívat na stránky, kde jsou přehledně vypsaní dle ceny a výhod, které nabízejí. Neváhejte a plaťte méně.

    Přečtěte si také: