Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Originální adventní věnce

    23.12.2012, Klára Maratová

    Nastala doba adventu, a ačkoliv nám to tak v dnešní hektické době nepřipadá, Vánoce mají být svátky klidu, míru a rodinné pohody. Čtyři týdny, které advent ohraničuje, by měly být věnovány přípravě na Štědrý večer a následující svátky. Jediné starosti, kterými bychom se měly zabývat, jsou úklid, pečení cukroví a výzdoba domu.

    I Vánoce podléhají módním trendům. Stejně jako v módním průmyslu se každoročně mění barevné kombinace a různé typy ozdob. Jeden rok vás budou obklopovat stromečky tónované do odstínů fialové a stříbrné, jindy to bude zlatá. Klasickou barevnou kombinací Vánoc, kterou nikdy nic nezkazíte, jsou zelená, červená a zlatá. Ale jak se říká: „Fantazii se meze nekladou.“

    Konec umělým věncům

    S příchodem Vánoc se na pulty obchodů dostávají umělé adventní věnce, jejichž charakter je dán současnými trendy, ale které by vám zároveň měly vydržet věčně. Myšlenka jednorázové investice do něčeho, co by vám mělo sloužit roky, je více než lákavá. Pravdou ale je, že po pár letech budete mít stále stejné výzdoby plné zuby a vydáte se koupit další věnec. Východisko z takové situace je pouze jediné, a to pořídit si věnec živý. Nejen že nadělá spoustu parády a nikdy nebude nudný, ale také krásně voní. Za věnec můžete buď zaplatit spoustu peněz v kterémkoliv lepším květinářství nebo si jej můžete udělat samy.

    Fantazii se meze nekladou

    Vytvořit si vlastní adventní věnec je jednodušší, než by se na první pohled zdálo. Jediné, co se vám nebude ze začátku chtít obětovat, je hodina vašeho času. Pokud to však zkusíte, výsledek většinou stojí za to a příští advent budete procházet okolo květinářství a sbírat inspiraci na další výtvor. Adventní věnce mají několik základních variací. Nejnápadnějším prvkem na věnci jsou svíčky, které můžete uspořádat klasicky do čtverce nebo je můžete seřadit na jednu stranu věnce vedle sebe. Podle rozvržení svíček se pak odvíjí ostatní výzdoba věnce. Pokud jste seřadily svíčky na jednu stranu, je vhodné ozdobit protější stranu výraznějšími prvky, které se budou směrem ke svíčkám zmenšovat. Pokud vytváříte věnec klasický, ozdoby budou celkově menší a po věnci rozprostřené rovnoměrně. Jako ozdoby vám poslouží jednoduše vánoční kouličky na stromeček, hvězdičky a barevné lamely. Velice efektivní je také věnec čistě přírodní, který je zdobený sušeným ovocem a kořením, jako je například pomeranč, jablko, skořice nebo badyán. Jednotlivé prvky na věnec během chvilky připevníte tavnou pistolí.

    Poslední maličkost, kterou je třeba důkladně promyslet, je velikost věnce a typ větví, které k jeho výrobě použijete. Korpus, ke kterému se větve připevňují, se prodává v různých velikostech a z různých materiálů. Koupit jej můžete například slaměný nebo z polystyrenu.

    Podělte se s námi o vaše výtvory a vaše zkušenosti s výrobou adventních věnců.

    Přečtěte si také: