Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Budeme mít miminko!

    3.12.2012, Radka Kapuciánová

    Co čekat v době těhotenství, na co si dát pozor, jak ušetřit na dětské výbavě...?

    Čekáme miminko!

    Čeká vás nejkrásnější období života. Konečně se vám podařilo počít nový život. Miminko už ve vás pomalu roste, a právě proto byste sama sobě (potažmo i dítěti) měla začít věnovat více času než kdy dříve. Již od početí až do konce kojení byste se měla soustředit na správný jídelníček. Každá žena to má v těhotenství jinak - jedna jí stejně jako jindy, druhá si dopřává a třetí trpí nechutenstvím. Nikdy nevíte, co z toho potká zrovna vás, ale ať se bude dít cokoli, myslete na to, že dítě potřebuje jinou skladbu potravy a hlavně její pravidelný příjem, na což mnoho dospělých nemyslí. Je to vskutku věda, a tak, pokud si nevíte rady, doporučuji zabrousit na internetové stránky tomu zaměřené, kde se dozvíte, co v době těhotenství týden po týdnu dělat.

    Vařím, vaříš, vaříme!

    Rozhodně zapomeňte na fast foody a další nezdravá jídla, která vás akorát tak zasytí, ale nedodají vašemu tělu (a tím pádem ani miminku) potřebné vitaminy, minerály, stopové prvky, které k dobrému fungování nutně všichni potřebujeme. Vsaďte na domácí stravu bohatou na ovoce a zeleninu. Při vaření asi každý z nás po čase narazí na to, že mu dojdou nápady, a opakujeme pak osvědčené recepty, které se ale mohou omrzet. Jako studnici nových nápadů vezměte oblíbené recepty z internetu, kde se samozřejmě i vy můžete pochlubit oblíbeným receptem. 

    Shánění dětské výbavy

    Děti jsou radost, ale samozřejmě i starost. Obzvláště pokud čekáte první miminko a potřebujete pořídit veškerou výbavičku, počítejte s nemalými výdaji. Kočárek je zřejmě nejdražší záležitostí, ale ani nové oblečení, doplňky a hračky nejsou v dnešní době nejlevnější. Pokud máte kamarádku, která právě odložila výbavičku pro její odrostlejší batolátko (nejlépe stejného pohlaví jako vaše miminko), pak jste vyhrály - ušetříte i několik tisíc. A jestliže nemáte nikoho takového v okolí, kdo by měl doma nepotřebné věci pro novorozeně, pak se můžete podívat na dětský bazárek, kde toho najdete opravdu spoustu a budete tak mít z čeho vybírat. Leckdy tu najdete spoustu krásných, téměř nových věcí.

    Zažeňte pocit osamělosti!

    Pokud jste právě nastoupila na mateřskou "dovolenou", nejspíš narazíte na to, že se budete sama doma nudit a manžela a všichni přátelé zrovna budou v práci. Jedním z možných řešení je navštěvovat fóra, kde se baví nastávající maminky i ty, které již porodily. Můžete si tu popovídat jen tak o všem a o ničem, nebo čerpat nápady ostatních a třeba i vyzkoušet něco nového. Určitě se tu dozvíte spoustu užitečných věcí.

    Přečtěte si také: