Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Kam na dovolenou? Navštivte slunné a tolik oblíbené Chorvatsko

    22.11.2012, Komerční sdělení

    Chorvatsko je oblíbeným prázdninovým letoviskem, do kterého každoročně míří stovky tisíc turistů z celého světa. Křišťálově čisté moře s podmořským životem, který zaujme nejednoho potápěče, voňavé borovicové háje uprostřed bílých pláží s malinkými oblázky a přátelští obyvatelé, kteří vás vždy pohostí něčím dobrým (nejčastěji vlastní pálenkou „Travaricou“ nebo „Rakijou“) – tak přesně tak lze charakterizovat jedinečné Chorvatsko.

    Kam vyrazit?

    Plánujete dovolenou na živé a velmi oblíbené Makarské? Nebo dáváte přednost klidnějším lokalitám, mezi které patří například kouzelná Brela nebo Vodice? Letovisko Vodice nalezneme ve střední Dalmácii. Dominantou tohoto místa je nádherné historické centrum plné nejrůznějších chorvatských památek, chrámů i malých obchůdků s kde čím, které na vás dýchnou svou jedinečnou nostalgickou atmosférou. Pokud chcete vyrazit do méně obydlených (a turisty oblíbených) destinací, nabízí se například ostrov Vir, který je specifický svou klidnější povahou.

    Jak na ubytování v Chorvatsku?

    Pokud se do Chorvatska chystáte vyrazit s cestovní kanceláří nebo sami na vlastní pěst, jistě budete řešit to nejvhodnější ubytování v Chorvatsku. Rozhodovat se můžete samozřejmě na základě vašeho oblíbeného letoviska nebo ceny. Po celém Chorvatsku se však nacházejí volné apartmány, ve kterých vás rádi ubytují za vskutku symbolickou cenu. Nespoléhejte ale na to, že bude vámi vybraný apartmán volný v kterémkoliv období. Raději si své ubytování dopředu zarezervujte a předejdete tak případným nepříjemnostem.

    Jedete do Chorvatska poprvé?

    Pokud letos plánujete Chorvatsko poprvé navštívit, jistě se vám bude hodit pár praktických rad a tipů nejen pro ubytování. Prohlédněte si nejoblíbenější chorvatská letoviska, místní hotely a apartmány. Zjistěte, jaké zábavní možnosti se v které lokalitě nacházejí, a naplánujte výlety na místní památky. Věříme, že na svou dovolenou v Chorvatsku budete ještě dlouho vzpomínat.

    Přečtěte si také: