Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Hračka, která děti naučí

    27.11.2012, Radka Kapuciánová

    Hračka nemusí být jen na hraní, může i něco naučit.

    Máte doma malého kutila nebo budoucí kuchařku? Pak je podpořte v rozvíjení jejich dovedností a šikovnosti a pod vánoční stromeček jim nadělte dětskou kuchyňku či dílničku. Holčičky budou nadšené z toho, že konečně budou moci napodobovat své maminky a babičky v kuchyni a chlapečci s radostí uvítají, že budou dělat stejné kutilské práce jako jejich tatínkové. Vedle zábavy si hraní s těmito velkými hračkami přináší i rozvíjení motoriky dítěte. A rodiče mohou být klidní, že se jejich dítkům při hraní nemůže nic stát, vše je naprosto bezpečné. 

    Některé z kuchyněk jsou natolik propracované, že vedle mikrovlnné a pečící trouby, ledničky a dřezu s kohoutkem mají navíc i mobilní telefon, ovládání u trouby a mikrovlnky vydávají zvuky jako u opravdového vaření, navíc přímo po "uvaření" jídla mohou malé kuchařky servírovat pokrm na nádobí, které je též součástí balení. Navíc k nim postupem času můžete svému dítku dokoupit dětský kávovar, sadu pro šikovné cukráře, stánek na zmrzlinu, 22 dílnou sadu nádobí či sadu potravin pro malé kuchtíky, která obsahuje dokonce 101 kusů! Dětské kuchyňky jsou dárkem, které vaše dítě jistě ocení.

    Kuchyňka nejen na hraní

    A ani chlapečci nepřijdou nazmar. Pro ně jsou tu krásné malé luxusní dílničky, jež imitují vzhled dřeva. Kutilská dílna obsahuje celkem 65 ks příslušenství, ve kterém najdete vrtačku a její nástavce, šrouby a matky, univerzální svěrák a v neposlední řadě i kladivo a pilku.

    Více než jen hračka

    S takovými hračkami si vaše děti rozhodně vyhrají. Která malá slečna by nechtěla být stejně dobrou kuchařkou a cukrářkou jako její maminka? A který chlapeček by se nadšeně s tatínkem v dílně neprohrabával nejrůznějšími věcičkami pro kutily? Dětská kuchyňka a dílnička jsou hračky, které rozvíjí motoriku, logiku i představivost. Malé kuchařky pokaždé mohou upéci něco nového, když budou napodobovat maminčin pohyb v kuchyni. A jak všichni víme, napodobováním se děti učí, především pak ty nejmenší. Nenechávejte tedy vaše dítko sedět celé hodiny a dny u televize či počítače, ale pořiďte jim něco, z čeho budou mít nejen radost, ale kde se i něco nového naučí.

    Přečtěte si také: