Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Přivítejte nového člena rodiny, vaši chůvu!

    20.11.2012, Kateřina Ondíková

    Milovat své děti je dané od přírody, nerozmýšlíte se. Mateřský cit má žena vrozený. Co se však stane v momentě, kdy máte touhu být nejenom dobrou matkou, ale i úspěšnou ve svém zaměstnání? Vaše práce, stejně jako vaše dítě, je pro vás důležitá. Role matky vás naplňuje, možnost být užitečná i mimo domácnost by pro vás znamenala pocit stoprocentního štěstí! Přijde vám nemyslitelné skloubit práci a mateřství? Zkuste služby profesionální chůvy.

    Ve světě je běžné využívat služeb chůvy. Paní nebo slečna, která zná vaše děti skoro od narození. Je jejich třetí babičkou, tetou či starší sestrou. Ví, co má vaše dítě rádo, i v čem má své slabiny i bolístky. Zná život vašeho dítěte a ráda vás po příchodu ze zaměstnání informuje o pokrocích vašeho potomka. Občas je možné mít pomocnici v domácnosti a zároveň chůvu v jedné osobě. Vždy záleží na domluvě.

    Pokud nemáte možnost využít služby vaší tchýně jako hlídání, nebo vaše matka bydlí několik hodin cesty, pak je nasnadě si poradit jinak. Přeci nešťastná maminka zavřená doma s dítětem toužící po ruchu kanceláře je mnohem horší varianta, než milá chůva a šťastná žena, jež si dokáže své volné chvíle se svým dítětem užít naplno.

    Pečlivost ve výběru se vyplácí!

    Při rozhodování o návratu do zaměstnání zvažte, zdali je to to pravé, co vás učiní šťastnou. Pokud je odpověď: ano - pak je nutné přistoupit k bodu číslo dvě - výběru chůvy. Jistě máte mnohem snazší cestu při výběru, pokud si dokážete vymezit, co přesně od pomocnice s dítětem očekáváte. Budete požadovat pouze péči o dítě? Starost o domácnost, úklid domu? Vaření? Nejste-li si jistá, zdali víte přesně, co požadovat, zkuste se poptat u kamarádek a známých, kteří už takové služby využívají.

    Netroufáte si na výběr sama? Čas strávený zbytečnými pohovory s podivnými existencemi a čtení stohů životopisů společně s motivačními dopisy a prosby té a oné kandidátky o práci vás odrazují? Neváhejte kontaktovat profesionální, případně personální agentury. Existuje jich v současné době řada. Pomohou vám nejen s upřesněním toho, co od dané chůvy čekat, ale zároveň vám najdou kandidátku na míru. Neméně cenovou výhodou bude i její trestní bezúhonnost a vhodná kvalifikace na tuto pozici. Závěrem nezapomeňte na důvěru k vašemu novému členu rodiny a sympatie, jak z vaší strany, tak ze strany chůvy. Vždyť se vám bude starat o to nejcennější ve vašem životě - o vaše dítě!

    Přečtěte si také: