Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Podzimní dekorace do bytu

    27.10.2012, Kateřina Ondíková

    Datum v kalendáři nám nemilosrdně signalizuje podzim. Babí léto nás se svými vlídnými teplotami, prosluněnými dny a posedáváním na zahrádkách restaurací definitivně opustilo. Je na čase projít nejen svůj šatník a oblečení uložit do krabic, pečlivě zabalit a nechat celé dlouhé měsíce odpočívat, ale připravit na pošmournou náladu váš byt. Přeci i on si zaslouží podzimní vlídnou tvář!

    Draci malí i velcí, okrasné dýně, zvířátka z kaštanů, sušené podzimní kvítí i věnce. Věcí, jimiž si můžete zkrášlit byt, je nepřeberné množství. Pokud mají vaši sousedé malé děti, není nic snazšího než své dveře do bytu ozdobit textilním barevným dráčkem a vykouzlit dětem úsměv na tváři. Pokud nefandíte zvířátkům, můžete použít věnec s podzimní tématikou. Obchodů, které se na bytové dekorace specializují, najdete  spousty. Stačí jen vybrat ten, který vám bude sympatický jak cenou, ochotným personálem, tak nabízeným sortimentem.

    Tvář bytu promění i bytový textil

    Pokud se chcete pouštět do větších změn, pak můžete začít u nákupu nových povlečení na polštáře, přehozů či rovnou celých závěsů. Pokud si závěsy vyberete v jednobarevném provedení, jistě se na nich budou vyjímat různé podzimní ornamenty, které si můžete hravě dotvořit. Stačí k tomu jen barva na textil a trocha fantazie. Můžete použít obtisky přírodních materiálů nebo si vyrobit tiskátka z brambor. V kuchyni nám podzimní ráz podtrhnou nové utěrky, chňapky, či prostíraní. Pokud vám ani to nebude připadat dost podzimní a budete chtít své dílo završit pomyslnou třešničkou na dortu, pak sbalte svůj fotoaparát a vyrazte do přírody! Zarámované snímky podzimní krajiny a stromů s nádherně zbarvenými listy budou vaší největší odměnou. A proč třeba z takového focení neudělat tradici, ke které se budete vracet každé roční období?

    A jaké barvy vládnou podzimu?. Především ty, jež jsou vám milé a příjemné! Všechny odstíny hnědé, zelené, žluté. Stačí se jen porozhlédnout po barvách, které nám podzim kouzlí v přírodě a inspirovat se!

    Přečtěte si také: