Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak se stát aupair?

    17.10.2012, Kateřina Ondíková

    Toužíte se naučit cizí jazyk? Zkusit žít v zahraničí? Máte dost odvahy, ale o to méně financí na život za velkou louží nebo jen na britských ostrovech? Dnes už opravdu nic není nemožné a kdo hledá, vždy řešení najde!

    Pokud váš zaměstnavatel neorganizuje stáže v zahraničí, případně nejste studentem a tudíž pro vás cesta v podobě Erasmu a jiných výměnných pobytů zavřela své dveře navždy, nezoufejte. Vždy jsou jiné možnosti. Schválně si jen zkuste zadat do vyhledávače výměnné, studijní nebo jakékoli jiné pobyty a začtěte se. A pokud máte jen trošku rády děti, nemusíte je bezmezně milovat a v každém své volné minutě prosit své příbuzné a známé, aby vám jejich ratolest svěřili na hlídání, pak je pro vás nejjednodušší cestou tzv. aupair pobyt. Jen je nutné splnit věkovou podmínku 26 let v termínu odletu.

    Přihláškou vše začíná

    Jestli si myslíte, že rozhoupání se k odjezdu je ta nejtěžší fáze, pak budete asi mírně zděšené. Čas, který věnujete vyplňování přihlášky, shánění potvrzení, referencí a různých dokumentů, ještě není nic ve srovnání s fází výběru rodiny. Je to zároveň adrenalin, nadšení i stres. Honí se vám hlavou tisíce otázek. S budoucí rodinou, která vám poskytne domov na 6, 9, 12 a více měsíců, máte možnost se poznat pouze přes e-maily, skype, telefon. A co teď? Jak poznat tu správnou, láskyplnou rodinu, jež vás nebude brát jako levnou pracovní sílu z východu?. Jen jedna jediná rada - dejte na intuici. Nic jiného vám nezbývá. Není to stoprocentní, ale lepší než vybírat a přebírat. Po oboustranném odsouhlasení vás čeká doba předodletového čekání, kdy si stále kolem dokola odpovídáte na otázku, zdali děláte dobře. Ano! Nic lepšího vás nemohlo potkat a nic na světě vám nedá takovou školu a nadhled.

    Říkáte si, jaké náklady vás čekají?. Počítejte s nutností úhrady poplatku agentuře - bez agentury jet můžete, ale to je pro opravdové dobrodruhy, nějakou tu korunu necháte u své praktické lékařky za razítka ke zdravotní dokumentaci. Pokud jedete do země s vízovým stykem, pak s ním souvisí návštěva ambasády a uhrazení částky za povolení legálního pobytu. Závěrem už jen drobné dárky pro rodinu a děti. Částka se víceméně odvíjí od vaší náročnosti, ale reálné náklady jsou kolem deseti tisíc korun. Většina agentur má ve smlouvě úhradu zpáteční letenky, základní pojištění, stravu, ubytování a kapesné hrazené rodinou. Pokud ještě stále váháte, zkuste si pročíst blogy aupair, jež jsou zrovna v zahraničí nebo již zpátky v české realitě, případně slečen, které v zahraničí zůstaly natrvalo.

     

    Přečtěte si také: