Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Je stěhování noční můrou či výhrou?

    28.8.2012, Kateřina Ondíková

    Přihlaste se vy, kteří máte stěhování za svého koníčka! Moc jich mezi námi asi nenalezneme. Ale i tací se jistě najdou. A právě od nich bychom měli přijmout tajné tipy na snadné a především přehledné stěhování. Sem s nimi!

    Znáte ten bezradný pocit, kdy skáčete ve svém bytě přes krabice, netušíc co která z nich obsahuje? Ty věčně okopané prsty na nohou, když se v noci snažíte dostat z koupelny do ložnice, či kuchyně? Co si to pro příště snažit maličko usnadnit …

    Základem je dostatek krabic. Ať už koupené, darované anebo odnošené ze supermarketů. Při jejich škemrání si čas od času můžete připadat jako bezdomovec pořizující si vlastní novostavbu. Druhým bodem, který nesmíme opomenout, je krabice popsat - ať už pomocí fixy anebo polepit štítky, abychom věděli, kde co najdeme.

    K usnadnění chaosu je dobré ukládat věci do krabic pohromadě - tzv. kosmetické věci, boty… Případně stěhujete-li se na jaře, můžete zimní věci nechat pár měsíců odpočívat, ať už v nové komoře, či si na ně při nedostatku místa zaplatit prostor k uskladnění v síti komerčně vystavěných tzv. city selfstorage… Ideální řešení pro malé byty!

    Já osobně mám nejraději, pokud se stěhuji do nevybaveného bytu a mohu si jej zařídit dle svých tužeb a přání. Pokud je byt ve vašem vlastnictví, můžete si ho uzpůsobit všem svým potřebám, pokud to alespoň trochu lze. Největší množství věcí pojmou vestavěné skříně v předsíni. Holčičí sen si naopak můžeme splnit s pomocí vlastní šatny! V koupelně je naprosto nezbytné mít dostatečný prostor v podobě přihrádek, poliček, košů, držáčků a různých vychytávek na všechny naše kosmetické pomocníky.

    A co je jistě na stěhování nejlepší? Zbavíme se řady nepotřebných věcí, na které se nám celá léta jen práší. Zúžíme náš šatník o kousky, jež nám jen zabírají místo. A pokud se svými milovanými, leč o dvě čísla menšími šaty nechcete jen tak lehce rozloučit, udělejte jim vlastní rozlučkovou párty s kamarádkami a věřte mi, že to bude akce, na kterou vaše přítelkyně budou rády a dlouho vzpomínat. A kousky vašeho šatníku dostanou novou adresu, kde o ně bude s láskou postaráno.

    Tudíž ani stěhování nemusí být osobní tragédie! Stačí se jen na to podívat ze správného úhlu pohledu a nebát se posunout zase o kousek dál. Třeba ke dveřím milého nezadaného souseda…

    Přečtěte si také: